İstanbul'da silah kaçakçılığı operasyonu

İstanbul’da silah kaçakçılarına yönelik yürütülen operasyonlarda, sevkiyat sırasında 266 tabanca ve silah malzemeleri ele geçirildi. Operasyonlarda 4 kişi de gözaltına alındı.

İstanbul'da silah kaçakçılığı operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde silah kaçakçılarına yönelik yeni bir çalışma gerçekleştirdi. İl genelinde silah ticareti yapan bir şebekeye yönelik yapılan fiziki takip sonucunda 22 Mart’ta Ümraniye’de silah sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşan polis, operasyon düzenledi. 

Polis ekiplerince belirlenen güzergahta V.F.Ö., S.K., Ö.A. ve M.İ. isimli 4 silah kaçakçısı, sevkiyat sırasında suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin araçlarında, ikametlerinde ve belirlenen silah depolarında yapılan aramalarda 266 tabanca, 1 kuru sıkıdan bozma tabanca, bu silahlara ait 39 fişek, 50 şarjör, 393 tabanca namlusu, 50’si kuru sıkı olmak üzere 75 tabanca gövdesi, 75 sürgü ve 145 bin lira para ele geçirildi.

Bu arada, operasyonun, ele geçirilen orijinal silah sayısı bakımından ülke tarihinin en büyük operasyonlarından biri olarak kayda geçtiği belirtildi. Şüpheliler, '6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet' suçundan dün Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. M.İ., adli kontrol hükümleri uyarınca salıverilirken, V.F.Ö., S.K. ve Ö.A. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, sevkiyat yapmaya çalışan silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyon polis kamerasına yansırken, ele geçirilenler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'nde sergilendi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2022, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER