İyi Partili Paçacı'dan önemli açıklama: Kılıçdaroğlu aday olursa...

İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı, tv100'den Serap Belovacıklı'ya partisinin Kılıçdaroğlu görüşünü açıkladı.

İyi Partili Paçacı'dan önemli açıklama: Kılıçdaroğlu aday olursa...

Seçimlere 7 ay kala “Millet İttifakı’nın adayı kim olacak?” sorusu tartışılmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylık noktasında yaptığı hamlelerle sık sık bir adım öne çıksa da henüz 6’lı masadan net bir açıklama gelmiş değil. İYİ Parti Kılıçdaroğlu aday olursa destekleyecek mi?, 6’lı masada anlaşmazlık mı var?, iktidarın başörtüsü için anayasa değişikliği teklifine İYİ Parti’nin yanıtı ne olacak… İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı yanıtladı…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz günlerde 6’lı masa ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. “Masaya davet ettiniz geldik. Sağcı istemiyorsanız etmeyin” dedi. Ardından DEVA Partisi lideri Babacan, “Sayın Akşener’in de şikayet ettiği kesimin farklı hayalleri de olabilir. O zaman buyursunlar. Yalnız başına girsinler seçime. 2018’e bakıp ders alsınlar. Herkes aklını başına alsın. Kimse hayal peşinde koşmasın. Bu iş ya beraber olacak ya hiç olmayacak” dedi. Bu iki açıklamaya baktığımızda ‘6’lı masanın aralarında anlaşamadıkları noktalar var’ mesajı ortaya çıkıyor. Nasıl değerlendirirsiniz?

Altılı Masa esas itibariyle dünya görüşleri, programları ve duruşları farklı olan altı siyasi partinin mevcut sistemi değiştirme amacıyla bir araya geldiği bir oluşumdur. Altı siyasi partinin görüşlerindeki farklılık doğaldır. Bu farklılıklar bir anlaşmazlık zemini olarak değerlendirilemez. Her konuda anlaşıp aynı görüşü paylaşmak demek altı siyasi partinin tek partiye dönüşmüş olması demektir. Böyle bir durum söz konusu değildir. Altılı masa kuruluş amacına uygun olarak faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürütmektedir.

Kılıçdaroğlu sık sık adaylık sinyalleri veriyor. CHP’li Bülent Kuşoğlu’nun “Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır” açıklamaları, ardından Kılıçdaroğlu’nun Sivas’ta “Bir de bu kardeşinizi deneyin” çağrısı, CHP’den gelen açıklamalar…Masada henüz adaylık konusunun konuşulmadığını biliyoruz. Bu açıklamalar İYİ Parti’yi rahatsız ediyor mu?

Sayın Kılıçdaroğlu, çeşitli demeçleriyle aday olma niyetini ifade etmiştir. Henüz altılı masaya adaylık talebi gelmemiştir. Ve altılı masada da Cumhurbaşkanı Adaylığı konusu henüz görüşülmemiştir. Kılıçdaroğlu’nun aday olma niyeti veya bir başka partinin yetkililerinin aday olma niyetleri hiçbir şekilde İYİ Parti de bir rahatsızlık yaratmaz. Onların tabii haklarıdır. İYİ Parti bu tür adaylık niyetlerine saygı ile yaklaşır.

Kılıçdaroğlu aday olursa destekler misiniz? Ya da kendi adayınızı çıkarma durumunuz “ortak aday” vurgusuna rağmen masada seçeneğiniz olarak duruyor mu?

Altılı masayı oluşturan siyasi partilerin amacı ortak bir aday çıkartmak yönündedir. Ortak adayın taşıması gereken özellikler gerek Sayın Kılıçdaroğlu ve gerekse Genel Başkanımız Sayın Akşener’in ifadeleriyle kamuoyuna yansımıştır. Ancak bu özelliklere sahip aday için ön şart kazanacak potansiyele sahip olup olmadığıdır. Altılı masanın ortak adayının mutlaka kazanacak aday özelliğini taşıması gerekir. Bu görüş sadece İYİ Parti’nin değil, eminim ki bütün siyasi partilerin ortak düşüncesidir.

İYİ Parti’de kararlar yetkili organlar tarafından alınır. 6’lı masadan herhangi bir kişiden adaylık talebi gelirse yetkili organlar karar verir.

6’lı masa 14 Kasım’da bir araya gelecek. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş da ittifaka katılmak istiyor. Sayın Akşener de kendisini ziyaret etti ve Baş’ın teklifini 14 Kasım’da 6’lı masa liderlerine ileteceğini söyledi. Nasıl bir karar çıkar? Hüseyin Baş “İttifaka girmezsek infial olur” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Sayın Hüseyin Baş, bir televizyon konuşmasında altılı masanın kararlarını desteklediğini ve kendisinin de bu masaya dahil olması istediğini ifade etti. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, Sayın Hüseyin Baş’a yaptığı iade i ziyarette, Hüseyin Baş’ın bu talebini 14 Kasım’da altılı masaya ileteceğini ifade etmiştir. Altılı masanın bu talebi ne şekilde değerlendirileceği liderlerin takdirine bağlıdır.

Seçimlere 7 ay gibi bir süre kaldı. Şu anki ekonomik durumu ve iktidarın yeni yılda atacağı adımları da dikkate alırsak nasıl bir sonuç bekliyor ülkeyi?

20 yıllık AK Parti iktidarının bitişine 7 aylık bir süre kaldı. 7 ay sonra yapılacak seçimlerde AK Parti’yi mecliste artık muhalefet sıralarında göreceğiz. İYİ Partinin iktidarda olacağı yeni dönemde Türkiye, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönerek yeniden demokrasiyi, özgürlüğü, adaleti ve liyakatı hakim kılacaktır. Bu temel değerlerin uygulanmasıyla birlikte ekonomide de güçlü bir programla kısa sürede Türkiye, kriz ortamından uzaklaşacaktır.

Kılıçdaroğlu “başörtüsü” dedi, Sayın Akşener “Başörtüsü çözülmüş bir konu. Kapanmış yaraları yeniden açmak yerine, kanayan yaralara bakmak durumundayız” demişti.  Kılıçdaroğlu şimdi de uyuşturucu konusunda hükümeti suçladı. Siz bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sayın Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmeleri kendisini ve partini bağlar. Biz Türkiye’de kılık kıyafet konusunda bir rahatsızlık yaşanmadığını düşünüyoruz. Bu konuyu Genel Başkanımız Sayın Akşener, “Kapanan yaralara değil, kanayan yaralara bakmak gerekir” diyerek özetlemiştir.

Genel Başkan Meral Akşener, "Mansur Bey ya da Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok. Dolayısıyla buradaki amaç şu, kazanmak” dedi. Kılıçdaroğlu’nun adını söylemeyerek ‘kazanamaz’ vurgusu mu yapıyor Sayın Genel Başkan?

Gerek Sayın İmamoğlu’nun gerekse Sayın Yavaş’ın ita amiri Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Bu isimlerin aday olabilmeleri CHP’nin ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun onayına bağlıdır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, başörtüsü için Anayasa teklifi gündemiyle partilerle görüştü. Sizin fikriniz nedir?

İYİ Parti’nin temel politikası, kılık kıyafetin veya başörtüsünün siyasi bir malzeme olarak kullanılmamasıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER