Kağıt zamları sektörü isyan ettirdi

Son kağıt zamlarıyla iflasın eşiğine gelen kitapçılar ile kırtasiyeciler ortak açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi.

Kağıt zamları sektörü isyan ettirdi


 Kitapçı ve kırtasiyeciler, haksız rekabete yol açtığını belirttikleri internet üzerinden kitap satışları ile marketlerde kırtasiye ürünlerinin satışına düzenleme getirilmesini talep etti.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren 250 bağımsız kitapçı ve kırtasiyeci ortak açıklama yaptı. Kitapçılar arasında her gün kepenk indiren ve faaliyetini durdurma kararı alanların olduğunun belirtildiği açıklama şöyle:

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞLARA ACİL DÜZENLEME GETİRİLMELİ: İndirim konusuna sıkıştırılmış bir kitapçılık anlayışını reddediyoruz. Kitabevlerinin yapacağı kültürel etkinliklere kurumların destek vermesini, kitabevlerinin bulundukları bölgelerde birer kültür adacığı olduklarının kabul edilmesini istiyoruz. Bu yönüyle bağımsız kitabevlerinin önemi ve kültürel çeşitlilikte rolü üzerine tüm paydaşları düşünmeye davet ediyoruz.

Kitabevlerinin satışlarına olumsuz etki yapan internet web sitelerinde yapılan yıkıcı indirimlerin yarattığı ticaret savaşlarına bir düzen getirecek düzenlemeleri acilen talep ediyoruz.

KORSAN KİTAP, ÜRETİCİYİ DE KİTAPÇIYI DA YOK ETMEKTEDİR: Kitap fuarlarında etkin olarak yer almayı, şehrin kültürünü, okurunu en iyi bilen kitapçılar olarak yayınevlerinin kitaplarının satışını bizler aracılığıyla yapmasını talep ediyoruz. Fuar yapılan bölgelerde bölgenin kitabevlerine ücretsiz yer verilmesini talep ediyoruz. Korsan kitap, üreticiyi yok ettiği gibi kitapçıları da yok etmektedir. Korsan kitap satılan fiziki ve dijital tüm alanlarla etkin mücadele edilmesini talep ediyoruz.

MARKETLERDE KIRTASİYE ÜRÜNLERİNİN SATIŞINA DÜZENLEME GETİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ: Marketlerde kırtasiye ürünlerinin satışına düzenleme getirilmesini talep ediyoruz. Belli firmalara ihale edilen okul kitaplarının dağıtımı işinin okullar civarındaki kırtasiyeciler/kitapçılar aracılığıyla yapılmasını talep ediyoruz. Hazırlık kitaplarında müfredatın sık sık değiştirilmemesini istiyoruz. E-ticaret satışları ile ilgili düzenleme talep ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2022, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER