Karabekir'in torunu vefat etti: Bakan Kurum'a gösterdiği tepki akıllara geldi

Kurtuluş Savaşı’nın Doğu Cephesi komutanı Kazım Karabekir’in Kadıköy Erenköy’de ikamet eden torunu Ferhan Ayasbeyoğlu, hayata gözlerini yumdu.

Karabekir'in torunu vefat etti: Bakan Kurum'a gösterdiği tepki akıllara geldi

Kazım Karabekir'in torunu Ferhan Ayasbeyoğlu, beyin kanaması sonucu 60 yaşında vefat etti.  

Müzisyen Cihat Aşkın Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli kardeşim Ferhan Ayasbeyoğlu’nun ani kaybından dolayı büyük üzüntü duydum. Son derece güler yüzlü, sevecen ve büyük yürekli bir insandı. Başta sevgili Timsal hanım’a ve tüm Karabekir ailesine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM İLE TARTIŞMIŞTI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 27 Ocak 2019'da Karaman’ın Kazım Karabekir ilçesinde “Kazım Karabekir Paşayı Anma Programı”na katıldı.

Bakan Murat Kurum'un, "Biz 15 Temmuz’da milletin bütünlüğü için biz bu mücadeleyi verdik. O gün de birçok şehidimiz birçok gazimiz oldu. Dolayısıyla vatanın bütünlüğü ve birliği için mücadele vermiştir” diye konuştu.

Kurum, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminden bahsettiği sırada salonda bulunan Kazım Karabekir'in torunlarından Ferhan Ayasbeyoğlu şöyle demişti:

Bugün 15 Temmuz hakkında konuşmamanızı rica ediyorum. Yarın, öbür gün istediğinizi yapın ama lütfen buna alet etmeyin. Böyle bir konuşma yapılması benim kanıma dokunuyor

Kurum, Ferhan Ayasbeyoğlu'na şu yanıtı verdi:

Biz 15 Temmuz’da vatanın, milletin bütünlüğü için bu mücadeleyi verdik. O gün de birçok şehidimiz, birçok gazimiz oldu. Onlar da vatanın birliği, beraberliği, bütünlüğü için mücadele etmiştir.

Tartışmanın ardından Ayasbeyoğlu, salonu terk etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2022, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER