Kılıçdaroğlu MEB önünde basın açıklaması yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan randevu talebime hala dönülmedi. MEB yarın saat 13.00'te görüşmek üzere” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu MEB önünde basın açıklaması yaptı

ılıçdaroğlu, mülakat mağdurlarının sorunlarını dile getirmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne giderek, “Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır. Bu şeytanlarla hesaplaşmak da benim namus borcumdur, boynumun borcudur” dedi. Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamasına da “Benim muhatabım, Saray’da oturup haksızlık yapan kişilerle hesaplaşmaktır” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu bu açıklamasını, kendisi gelmeden önce zincirli asma kilit takılan MEB protokol girişindeki demir kapının önünde yaptı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün KPSS’de yüksek puan almasına rağmen mülakatta düşük puan verilerek ataması yapılmayan öğretmenlerini sorununu gündeme getirmiş, Bakan Mahmut Özer ile görüşmek istemişti. MEB’ten bakanlıktan görüşme yanıtı gelmezken, Kılıçdaroğlu 4 mağdur gençle basın toplantısı düzenlemişti. Kılıçdaroğlu dün gece saat 23.00’da ise “Bu milletin çocuklarının hakları mülakatlarda gasp edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan randevu talebime hala dönülmedi. MEB yarın saat 13.00'te görüşmek üzere” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun saat 13.00’de MEB önüne gelmesine az bir zaman kala Bakan Özer, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" açıklamasını yaptı. 

KAPIYA ZİNCİRLİ ASMA KİLİT TAKTILAR

Basın mensupları ziyaret öncesinde MEB önünde beklerken Bakanlık güvenlik görevlileri saat 11.00 ıralarında bakanlık protokol kapısı girişine yakın olan demir dış kapıya zincirli asma kilit taktılar. Dışardaki bazı personelin girişi için ara sıra açılıp kapatılan kilit, belli bir süre sonra sabit tutuldu ve personel başka kapıya yönlendirildi.

İZDİHAM YAŞANDI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu duyurduğu gibi saat 13.00’da MEB önüne geldi, kilitli kapının önünde basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu’na; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, milletvekilleri, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik de eşlik etti. Alanın darlığı ve medyanın ilgisi nedeniyle yaşanan karmaşanın dinmesini bir süre bekleyen Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra şöyle konuştu:

GELEN LİSTELER ÜZERİNE Mİ KARARLAR ALINDI?: Bir haksızlık, bir hukuksuzluk varsa. Bir kişinin hakkı gasp ediliyorsa, bu gasp edilme Saray’ın talimatıyla yapılıyorsa buna karşı çıkmak en doğal ve insani görevimdir. Nerede kul hakkı yeniyorsa, nerede torpil oluyorsa, nerede adam kayırmacılık oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. Herkesin böyle bilmesini isterim. Dün bir feryadı dile getirdim. KPSS sınavında 80 puan alan, 90 puan alan, 95 puan alan evlatlarımızın sözlü sınavlarda elendiğini duydum, gördüm. Onlarla konuştum. Yazıktır günahtır. Bu ülkeye bu memlekete yazıktır günahtır. Gencecik evlatlarımıza yazıktır günahtır. Daha düne kadar ‘mülakatlarda artı üç, eksi üç aralığında puan verilecektir’ şeklindeki uygulama neden terk edildi? Kimin talimatıyla terk edildi? TÜGVA, TÜRGEV’den gelen listeler üzerine mi bu kararlar alındı?

OTURACAK YERİ YOK: Büyük haksızlık var, evlatlarımıza haksızlık var. Bir anne ve babanın evladını üniversiteye nasıl hazırladığını, sınavlara nasıl hazırladığını bilmeyenimiz var mı? Bütün anne ve babalara sesleniyorum. Haksızlık karşısında vicdanı sızlayan 84 milyon adına sesleniyorum. Haksızlık, hukuksuzluk var. Bir feryat var. Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar Danıştay’a gittiler, davaları açtılar. Danıştay mülakatlarda yapılan haksızlığı tescilledi. Verdiği kararda diyor ki ‘Verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırıdır’. Hayatın olağan akışına aykırı puanlama yaparsanız, şu gördüğünüz binadaki yani Milli Eğitim Bakanlığı’nda oturanlar, dürüst bürokratları ayırıyorum, oturanların yatacak yeri yoktur.

BOYNUMUN BORCUDUR: Siz adaleti sağlamak zorundasınız, öğretmen alacaksınız. Öğretmene haksızlık yapamazsınız. Haksızlığa uğradığına inanan bütün arkadaşlara her türlü hukuki desteği vereceğiz. Onlarla beraber olacağız. Hiç kimse unutmasın. Haksızlık yapanlar da şunu unutmasın, haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Dürüst bürokratlar başımın üstüne. Onlara daha önce de söyledim, ‘haksızlıkların altına imza atmayın, mesafeli durun’ diye söyledim. Bunu her yerde, her ortamda söyledim. Söylemeye de devam edeceğiz. Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır. Bu şeytanlarla hesaplaşmak da benim namus borcumdur, boynumun borcudur.”

BAKAN ÖZER’E YANIT: MUHATABIM SARAY’DA OTURUP HAKSIZLIK YAPANLAR

Milli Eğitim Bakanı Özer’in açıklamasının sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Sarayın talimatıyla iş yapanlar, onları ben muhatap almam. Benim muhatabım, Saray’da oturup haksızlık yapan kişilerle hesaplaşmaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2021, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER