Kılıçdaroğlu'ndan İsrail'e mesaj

CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, İsrail’in Mavi Marmara baskınında şehit olan Çetin Topçuoğlu’nun ailesini bugün ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu

Kılıçdaroğlu'ndan  İsrail'e mesaj


. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

 “İSRAİL’E MESAJIM; BU MESELE BİZİM İÇİN KAPANMIŞ DEĞİLDİR”

“Mavi Marmara’da şehit olan Çetin Topçuoğlu’nun ailesini ziyaret ettim. Amacım, iktidarımızda bu konuyla ilgili tutumumuzu bizzat Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine bildirmekti. Bölgede söz sahibi ve akılcı (kapalı kapılar ardında) diplomasi yeteneği olan Türkiye’ye inanıyorum. Ancak kırmızı çizgilerimiz vardır. Uluslararası sularda vatandaşlarımızı şehit etmenin bedeli vardır. İsrail’e mesajım, bu mesele bizim için kapanmış değildir.

“TOPRAKLARIMIZDA CİNAYET İŞLEMENİN DE BEDELİ VARDIR. KENDİSİYLE DE HESABIMIZ KAPANMAMIŞTIR”

Ayrıca vatanımıza gelen Bin Selman’a da bir çift sözüm var. Topraklarımızda cinayet işlemenin de bedeli vardır. Kendisiyle de hesabımız kapanmamıştır. Erdoğan’ı parmağında oynatıyor olabilir ama Türkiye büyük devlettir, topraklarımızda yaptığının bedeli kendisine ödetilecektir.

Yunanistan’ın adaları silahlandırması konusunda da çok netim. Yunanistan, Kuvayı Milliye’yi iyi bilir. Rahmetli Ecevit ve Erbakan’ı da iyi bilir. Erdoğan ile kayıkçı kavgası yapmaya devam etsinler, az kaldı. O zaman konuşuruz adaları silahlandırıp vatandaşımıza silah doğrultmayı.”

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2022, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER