MEB Bakanı Özer'den Omicron açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

MEB Bakanı Özer'den Omicron açıklaması


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa’da; “Okullarımızda alarm vereceğimiz, yeni kararlar alacağımız herhangi bir sıkıntımız yok. Omicron dalgası hızlı bir şekilde yayılıyor. Süreci yakinen takip ediyoruz. Ama şu an için yeni önlemlere başvuracağımız herhangi bir alarm durumu söz konusu değil” açıklamasını yaptı.

 GAP Havaalanında Vali Abdullah Erin ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Özer, daha sonra Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret etti. Burada açıklama yapan Özer, şunları söyledi:

“Bugün itibarıyla, Covid vakası veya yakın temas nedeniyle, yüz yüze eğitime ara veren sınıf sayımız 2 bin 378. Yaklaşık 71 bin 300 okuldan Covid vakası nedeniyle kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır. Bu süreçteki en büyük başarımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranının çok yüksek olması. Sadece Türkiye ortalamasından değil; İngiltere, Fransa ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerdeki öğretmenlerin aşılanma oranından bile çok yüksek olması bizim en büyük avantajımız.

“EN AZ İKİ DOZ AŞI OLMUŞ VE BAĞIŞIKLIK KAZANMIŞ ÖĞRETMEN ORANINIZ YÜZDE 94’LER CİVARINDA”

Bugün itibarıyla en az bir doz aşı olmuş öğretmen oranı yüzde 93,4. En az iki doz aşı olmuş olan öğretmen oranımız ise yüzde 89,13. Aşı olmayıp bağışıklık kazanan, hastalığı geçiren, antikor oluşturan öğretmen oranımız ise yüzde 5’ler civarında. En az iki doz aşı olmuş ve bağışıklık kazanmış olan öğretmen oranımız şu anda Türkiye’de yüzde 94’ler civarında. Üç doz ve dört doz aşı olan öğretmen oranımız ise her geçen gün yükselmekte. Üçüncü doz aşısını olmuş öğretmen oranımız ise yüzde 40,1.

Okullarımızda alarm vereceğimiz, yeni kararlar alacağımız herhangi bir sıkıntımız yok. Omicron dalgası hızlı bir şekilde yayılıyor. Süreci yakinen takip ediyoruz. Ama şu an için okullarımızda önlemlerimizi değiştireceğimiz, yeni önlemlere başvuracağımız, herhangi bir alarm durumu söz konusu değil.

“İKİ HAFTA SONRA ZATEN YARIYIL TATİLİNE GİRECEĞİZ”

Aşılanma oranlarına dikkat etmemiz gerekiyor. Okullarımızda maske, mesafe ve hijyen ile ilgili kurallara öncesine göre çok daha fazla riayet ediyoruz. İnşallah, iki hafta sonra zaten yarı yıl tatiline gireceğiz. Tatile gidene kadar süreç inşallah başarılı bir şekilde devam edecek.”

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2022, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER