Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı beklentisi karşısında vatandaşları uyardı.

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Rize, Artvin ve Trabzon’un doğusunda akşam ve gece saatlerinden itibaren beklenen kar yağışlarının kıyı kesimlerde kuvvetli kar, iç kesimlerde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edilirken,  kuvvetli yoğun kar yağışının 27 Ocak akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniliyor.

Yapılan uyarıda; buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi yaşanacağı, kar örtüsünün fazla olduğu ve yüksek kesimlerde ise çığ tehlikesi ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Genel Müdürlük, ayrıca; Doğu Anadolu Bölgesi’nin güneydoğusunda perşembe günü görülecek kar yağışları ile ilgili uyarı yaptı. Açıklamada, şu bilgiler verildi:

“Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda 27 Ocak 2022 Perşembe günü beklenen yağışların Muş ve Bitlis çevreleri ile Van’ın güneyinde kuvvetli kar (10-20 santimetre); Siirt, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli yer yer yoğun kar (20 santimetre) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının 27 Ocak 2022 Perşembe akşam ve gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Buzlanma, don olayı, kar örtüsünün fazla olduğu yerler ve yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2022, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER