MSB duyurdu: Bir asker şehit oldu

MSB duyurdu: Bir asker şehit oldu

 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde Skorsky tipi helikopterin teknik nedenle kaza kırıma uğraması sonucu Piyade Uzman Çavuş Ümit Kesti’nin şehit olduğunu duyurdu.

MSB, Ümit Kesti’nin şehit düştüğünü bildirdi. MSB açıklaması şöyle:

“Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 04 Eylül 2022 tarihinde, Skorsky tipi bir helikopterimizin ikmal faaliyeti esnasında teknik nedenlerle sert iniş yapmak zorunda kalarak kaza kırıma uğraması sonucu kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Ümit Kesti şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

Bakanlıktan dün gece yapılan açıklamada ise belirtilmişti:

“4 Eylül 2022 tarihi 23.45 sularında Pençe-Kilit Harekât bölgesinde Skorsky tipi bir helikopterimiz ikmal faaliyeti esnasında teknik nedenlerle sert iniş yapmak zorunda kalmış, kaza kırıma uğramıştır. Helikopterde bulunan 8 personelden 7'si kurtarılmıştır. Sağlık durumları iyidir. Bölgede bir personelimiz için Arama Kurtarma faaliyetleri devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2022, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER