Murat Hazinedar rüşvet davasında karar

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile sunucu Neşe Sapmaz’ın yargılandıkları ‘şantaj’ davasında beraat kararı çıktı.

Murat Hazinedar rüşvet davasında karar


İş insanı Ümit Arıkan’dan şantaj yoluyla 1 milyon TL para istedikleri iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sunucu Neşe Sapmaz ile eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın karar duruşması bugün yapıldı.

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya sanık Neşe Sapmaz katılırken, Murat Hazinedar gelmedi. Müşteki Ümit Arıkan’ın da katılmadığı duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanıklar Murat Hazinedar ile Neşe Sapmaz’ın üzerine atılı ‘şantaj’ suçunun somut olayda yasal unsurlarının oluşmadığını ve tanık beyanlarının kendi içerisinde tutarlılık bulunmadığını belirterek her iki sanığın da beraatına karar verilmesini talep etti.

MÜŞTEKİ AVUKATI CEZALANDIRILMALARINI TALEP ETTİ

Müşteki avukatı ise “Mütalaaya katılmıyoruz. Dosyaya gelen belgeler ve tanık beyanlarına göre atılı suçun işlendiği sabittir. Sanık Murat Hazinedar vasıtasıyla müvekkilimden para talep etmiştir. Cezalandırılmasını talep ediyorum” diye konuştu.

Sanıkların avukatları mütalaaya katıldıklarını belirterek müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ

Kararını açıklayan mahkeme, Murat Hazinedar ile Neşe Sapmaz’ın üzerlerine atılı ‘şantaj’ suçunun yasal unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek beraatlarına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

İş insanı Ümit Arıkan, sunucu Neşe Sapmaz’ın eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar aracılığıyla kendisine şantaj yaparak 1 milyon TL para istediği iddiasıyla savcılığa başvurmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Sapmaz ile Hazinedar hakkında ‘Şantaj’ suçundan 3’er yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanarak dava açılmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2022, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER