Ramazan öncesi merdiven altı uyarısı

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan ramazan ayı öncesinde korsan satıcılara, merdiven altı ürünlere yönelik yurttaşları uyardı.

Ramazan öncesi merdiven altı uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ramazan ayının yaklaşmasına ramak kala artık korsan satıcılar, merdiven altı ürünler piyasada kol geziyor. Dolayısıyla vatandaşın çok dikkatli olması lazım” dedi.
 Palandöken, şunları söyledi:

“FIRSATÇILAR ZAMAN KOLLUYOR: Ramazan ayının yaklaşmasına ramak kala artık korsan satıcılar, merdiven altı üretimler piyasada kol geziyor. Dolayısıyla vatandaşın çok dikkatli olması lazım. Ramazanın tadını kaçırmaması için, ağız tatlarının bozulmaması için daha güvenilir esnaftan alışveriş yapmaları lazım. Tabii bu arada da bu gözü dönmüş, hırsa bürünmüş, insan sağlığını hiçe sayan korsan satıcılara ve merdiven altı üretim yapanlara dikkat etmesi lazım. Miladı dolmuş, artık dolayısıyla yenemez hâle gelmiş birçok ürün, kahvaltı malzemelerinden tutun gıda maddelerine kadar merdiven altında üretimler… Yani düşünün, alacağınız bir böreğin, tatlının sizin ağız tadınızı bozacak ve sağlığınız için harcayacağınız paraya mâl olacak bu gıda ürünlerinden uzak durmak lazım. Ramazan münasebetiyle insanlar sofralarını biraz daha zenginleştirmek istiyor, misafirlerini daha güzel yiyecekler ve donatılmış masalarda ağırlamak istiyor. Bunun için fırsatçılar da zaman kolluyor.

VATANDAŞ KENDİNİ KONTROL ETMELİ: Örneğin cami önlerinde zeytin, peynir, ekmek dahil birçok ürün ‘köy malzemelerinden getirdik’ denilerek satan, vatandaşın sağduyusunu kötüye kullananlar var. Pirinçten tutun bakliyata kadar, hurmadan tutun aklınıza gelebilecek bütün gıda ürünlerinin, korsan satıcıların iştahını kabarttığı bir dönem. Bununla ilgili yapılacak şeyler, kolluk kuvvetleri denetliyor ama yeterli oluyor mu? Vatandaş, otokontrollü olarak kendi kendini kontrol etmeli. Tanıdığı, bildiği, alınacak malzemelerin ne olursa olsun, yani artık günümüzde ‘köyden getirdiğim tavuk’ deyip veya işte markası belli olmayan bir kahvaltılık malzemesinin insan hayatını ne kadar kötü etkilediğini, dolayısıyla tedavi edilecek masrafla eşdeğer olduğunu düşünmek lazım. Onun için hem bu korsan satıcılarla hem de aynı şekilde merdiven altı üretimlerinin kalitesinden tutun içerisine koyulacak malzemelerin kalitesinin ne olduğunu bilmeden alışveriş yapmak gerçekten de insan sağlığını son derece tehlikeye atacak. Bunun için hem kolluk kuvvetlerini dinlemek hem de yine bildiğiniz esnaflar veya alacağınız, tercih edeceğiniz mekanlardaki güvenilirliği esas almanız lazım. Yoksa Ramazan’ın tadı gerçekten kaçar.”

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2022, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER