Şantaj ve tehdit çetesine operasyon

Şantaj ve tehdit çetesine operasyon

Kalpazanlık marifetiyle piyasaya sahte para süren, zorla senet imzalatarak borçlandırdıkları kişileri gasp eden, tuzağa düşürerek şantaj yapan ve ölümle tehdit ederek şikayetlerinden vazgeçiren çeteye yönelik İstanbul ve Diyarbakır'da düzenlenen eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 17 kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, suç örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalarda, başta Bakırköy olmak üzere birçok ilçede ‘kalpazanlık yaparak piyasaya sahte para süren, gasp etmek istedikleri ya da borçlu kişileri, kadın kullanarak tuzağa düşüren, kumar ve tefe borcu olanların evlerine ve iş yerlerine gidip ölümle, kendilerinden şikayetçi olanları ise aileleriyle tehdit eden’ bir çeteyi tespit etti. Tehdit, şantaj, yasa dışı silah ticareti, kalpazanlık, gasp, yaralama ve iş yeri kurşunlama başta olmak üzere 16 farklı suça karışan çete üyelerinin yakalanması için İstanbul ve Diyarbakır’da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Farklı zamanlarda toplam 16 ayrı eylem gerçekleştirdikleri belirlenen T.İ. liderliğindeki suç örgütü ile ilgili iltisaklı olan C.İ., M.İ. ve A.İ.'nin de aralarında olduğu toplamda 17 çete üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 4 ruhsatsız tabanca, 100 fişek, sahte olduğu değerlendirilen 3 bin 100 dolar, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

12 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si adli makamlarca serbest bırakılırken geri kalan 15 şüpheliden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Aralarında suç örgütü lideri T.İ. ile örgütle bağlantılı C.İ, M.İ., ve A.İ. isimli şüphelilerin de bulunduğu 12 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2022, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER