Taksim Meydanı'nda 19 Mayıs kutlaması

İstanbul'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törenle başladı.

Taksim Meydanı'nda  19 Mayıs kutlaması

İstanbul'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ilk tören, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlendi. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu'nun ev sahipliğindeki törene, CHP İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Yüksel Mansur Kılınç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Burhanettin Hacıcaferoğlu tarafından anıta çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Resmi törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) organize ettiği etkinlik başladı. İBB Spor Kulübü sporcusu Tuana Tuna’nın “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” şiirini okunmasından sonra Ekrem İmamoğlu, İBB çelengini zabıta mangası eşliğinde Taksim Cumhuriyet Anıtı’na bıraktı. İmamoğlu’nun ardından siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri sırayla anıta çelenk sundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER