THY'den Ukrayna bilet fiyatı açıklaması

THY Basın Müşavirliği, Rusya'nın askerî harekât başlattığı Ukrayna'da uçak fiyatlarında anormal değer artışları olduğu yönündeki haberler ve paylaşımlar üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

THY'den Ukrayna  bilet fiyatı açıklaması

Yüksek rakamlı uçak biletlerinin aktarmalı seyahatlere ilişkin olduğu belirtilen açıklama şöyle:

“HABER VE PAYLAŞIMLAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR: Ortaklığımızın Ukrayna seferlerinin talep yoğunluğunu karşılamadığı, bilet fiyatlarının normal değerlerin üzerinde olduğu yönünde yapılan haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

BİLET FİYATLARI ARZ-TALEP DENGESİYLE BELİRLENİYOR: Dünyanın dört bir yanındaki 300’den fazla uçuş noktamız için satışa sunulan biletlerimizin fiyatları arz-talep dengesiyle belirlenmekte, olağanüstü koşulların yaşandığı dönemlerde de bu uygulama korunmaktadır. Paylaşımlarda yer alan yüksek rakamlı uçak biletlerine ait ekran görüntüleri 2 ya da daha fazla uçuş biletinden oluşan aktarmalı seyahatlere ait ücretleri göstermektedir.

THY'nin 16-23 Şubat tarihleri arasında Ukrayna – İstanbul seferlerine ait ekonomi sınıfı ücretler; tek-yön için 79 USD ile 595 USD arasında, gidiş-geliş için ise 129 USD ile 952 USD arasında değişmektedir.        

UKRAYNA’DA 6 NOKTAYA UÇUŞ, HAFTALIK  86 SEFER YAPILIYOR: THY olarak Ukrayna’da Kiev, Harkiv, Lviv, Odesa, Zaporijya ve Herson olmak üzere 6 noktaya sefer düzenlemekteyiz. Ortaklığımızca 24.02.2022 tarihi itibariyle Türkiye saati 04:56’da yayınlanan ilk NOTAM’a göre Ukrayna hava sahasının kapalılığından dolayı sefer icrası yapılamamaktadır. THY tarafından Ukrayna’ya 3 kargo olmak üzere haftalık 86 sefer icra edilmektedir.

TAHLİYE SEFERİ HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR: Ukrayna’daki durum yakından takip edilmekte olup, Dışişleri Bakanlığımız ve ilgili otoriteler ile temaslarımız sürmektedir. Uçuş güvenliğinin sağlanması ve gerekli izinlerin alınması sonrası, Ukrayna’da kalan vatandaşlarımızın yurda getirilebilmesi için tahliye seferi hazırlıklarımız sürmektedir. THY pandemi dönemi başta olmak üzere, ihtiyaç duyulan her durumda vatandaşlarımızın tahliyesi yönünde verilen her görevi büyük bir özveriyle ve eksiksiz olarak yerine getirmiş, binlerce vatandaşımızın ülkemize tahliyesini başarıyla gerçekleştirmiştir. Bayrak taşıyıcı havayolu olarak vatandaşlarımızın tahliyesi yönünde alınacak kararı milli görev bilinciyle yerine getireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2022, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER