TOBB 70'nci yılını kutluyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 70’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Bu kapsamda açıklama yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "70 yıl sonra aynı ruh, aynı heyecanla güçlü Türkiye ve güçlü ekonomi için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

TOBB 70'nci yılını kutluyor


Türk özel sektörünün çatı kuruluşu TOBB'un kurularak ilk genel kurulunu yaptığı 6 Şubat 1952'den bu yana 70 yıl geçti. Bu TOBB’un 70 yıllık süreç içerisinde yerel bir kurumdan küresel bir aktöre dönüştüğünü belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

TOBB ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR NOKTAYA ULAŞTI: Türk özel sektörünün çatı kuruluşu TOBB 70 yaşında. TOBB’un 70 yıllık süreç içerisinde yerel bir kurumdan küresel bir aktöre dönüştü. 70 yıl sonra aynı ruh, aynı heyecanla, güçlü Türkiye ve güçlü ekonomi için çalışmaya devam ediyoruz. 70 yılda büyük aşamalar kaydeden TOBB örnek gösterilen bir noktaya ulaştı.

TOBB, 70 YILDA YEREL BİR KURUMDAN KÜRESEL BİR AKTÖRE DÖNÜŞTÜ: 15 Mart 1950'de kuruluş kanunu yürürlüğe giren, 6 Şubat 1952'de ilk Genel Kurulu’nu yapan TOBB’un, 7 Şubat 1952'de organ seçimlerini tamamlayarak fiilen hayata geçti. TOBB, 70 yılda yerel bir kurumdan küresel bir aktöre dönüştü. 365 oda ve borsası, 65 sektör meclisi ile ülkemiz iş dünyasını tamamını hem coğrafi hem de sektörel anlamda bir araya topladı. Atlantik ile Pasifik arasındaki tüm özel sektör kurumlarının yönetimine seçildi ve Türk özel sektörün hak ve hukukunu uluslararası düzeyde savunan bir konuma gelindi.

TOBB ÖNCÜ OLDU: TOBB olarak Türkiye’nin otomobil üretme hayalini gerçekleştirmek için öncülük yaptık. TOGG yatırımcılarını bir araya getiren, yurt içinde mesleki eğitimden kara gümrük kapılarının modernizasyonuna, Kredi Garanti Fonu’ndan Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezleri’ne, lisanslı depolardan Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın kurulmasına, yurt dışında Türkiye Ticaret Merkezi açılmasına kadar çok geniş bir yelpazede özel sektöre hizmetler sunan, işlerini kolaylaştıran, Oda-Borsa sisteminin dünyada örnek gösterildiği bir seviyeye ulaşıldı. Devamlı suretle artırdığımız faaliyetlerimiz ve geliştirdiğimiz kurumsal kapasitesiyle özel sektörü bir araya getirme ve güç birliği sağlama noktasında üstlendiği büyük sorumluluğu yerine getiren TOBB, sonuç odaklı çalışmalarıyla sadece sorunları tespit edip dile getirmekle yetinmemiş, bunlara kalıcı çözümler önermiş ve hayata geçmesini sağlamıştır.

GÜÇLÜ TÜRKİYE VE GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ: TOBB’un tarihi boyunca önemli katkılarda bulunanları, kurucularımızı ve emeği geçenleri saygıyla ve minnetle anıyorum. Geçmişten bugüne, ilk Başkanımız rahmetli Üzeyir Avunduk başta olmak üzere, emek vererek TOBB’un bugünkü konumuna gelmesinde katkısı olan herkesi yürekten kutluyor, ahirete irtihal etmiş olanları rahmetle yad ediyorum. 70 yıl sonra aynı ruh, aynı heyecanla, Güçlü Türkiye ve Güçlü Ekonomi için çalışmaya devam ediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER