Üç ilde FETÖ operasyonu:12 gözaltı

İstanbul merkezli üç ilde düzenlenen operasyonda, FETÖ’nün askeri mahrem yapılanması içerisinde sözde ‘mahrem imam’ olarak faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 12 şüpheli yakalandı.

Üç ilde FETÖ operasyonu:12 gözaltı


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasında sorumlu düzeyde olan ve askeri okullara öğrenci hazırladığı belirlenen 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ'nün askeri mahrem yapılanması içerisinde sözde ‘mahrem imam’ olarak faaliyet yürüttükleri tespit edilen 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik, İstanbul merkezli olmak üzere Erzurum ve Bayburt’taki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Örgütsel iletişime uygun ve periyodik olarak büfe, ankesör ve sabit hatlardan örgüt mensuplarıyla iletişim kurdukları saptanan 12 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.

Kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) mesleklerinden ihraç edilmiş olan eski asker ve halen aktif görevde olan şüphelilerin, kapatılan askeri okul öğrencileriyle gizli bazı toplantılar organize ettikleri, toplantılar için kendi evlerini kullandırdıkları ve yine sabit hatlardan askeri öğrencilerle irtibat sağladıkları belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında halen aktif kamu personeli olanların da yer aldığı bildirildi. Operasyon düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale incelenmek üzere el konuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER