Usulsüz kartın yıllık maliyeti 1 milyar lira

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İETT'ye 1 milyar lira maliyet çıkardığını açıklayarak, usulsüz İstanbulkart kullanımıyla ilgili denetimleri sıklaştıracağını duyurması yeni bir tartışma başlattı.

Usulsüz kartın yıllık maliyeti 1 milyar lira


Konuyla ilgili çekilen filmde bir erkeğin 'annekart' kullanmasını bazı sosyal medya kullanıcıları "yoksulluk" ile açıklarken, bazı kişiler ise hırsızlığın yoksullukla açıklanamayacağını savundu."İstanbulkart kişiye özeldir" başlığı ile yayınlanan reklam filmi sosyal medyayı ikiye böldü. İnternette çok fazla yorum alan reklam filmine hem destek hem eleştiri yorumları geldi


.Reklam filminde bir İETT otobüsüne binen vatandaş, kendi kartı yerine İBB'nin ücretsiz olarak sunduğu 'anne kartı' kullanması diğer yolcular tarafından tepkiye neden olduğu görüldü. Orta yaşlarda erkek bir vatandaşı anne kart kullandığı için 'Ayşe Abla' olarak gösteren reklam filmi insanları küçük düşürdüğü gerekçesiyle sosyal medyada eleştiriye sebep oldu.


"İNSANLAR YOKLUKTAN YAPIYOR

"Videonun altına yapılan yorumlarda "İnsanlar yokluktan bu tür şeylere başvuruyor. Yoksa kimsenin iki lira için sizin alay konunuz olma niyeti yok. Buna izin vermeyebilirsiniz. Ama bu durumdaki insanları alay konusu edemezsiniz. 2 lira fazla verebilecek kimse böyle şeylerle uğraşmaz." ifadeleri dikkat çekti.

"YOK DİYE MARKETTEN YAĞ MI ÇALALIM?


"Diğer bir kullanıcı ise "Ne zamandan beri suç işleme ve usulsüzlük yapmanın üstü yoksulluk diye kapatılmaya başlandı. Pahalı mı evet pahalı fakat yağ da pahalı yoksulluk adı altında marketten yağ da mı çalalım?" yorumunda bulundu.Videonun son kısmında ise İstanbulkart'ın kişiye özel olduğu ve usulsüz kullanımın cezalandırılacağı uyarısı yapıldı

.MURAT ONGUN: YILLIK MALİYET 1 MİLYAR LİRA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, reklam filmi ile ilgili "Usulsüz kart kullananların, İETT'ye dolayısıyla İstanbullulara maliyeti yıllık 1 milyar lira. Bu istismarın da önüne geçeceğiz." açıklamasını yaptı.(sondakika)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER