Valilik bayram tedbirlerini açıkladı

İstanbul Valiliği, İstanbulluların bayram tatilini rahat geçirebilmesi için, güvenlik, sağlık, ulaşım, konaklama ve belediye hizmetleriyle ilgili aldığı tedbirleri açıkladı.

Valilik bayram tedbirlerini açıkladı


Buna göre, Emniyet 24 bin 171 personel, 3 bin 910 ekip ve 2 helikopterle, Jandarma ise 5 bin 950 personel ve 426 timle görevde olacak. Bunun yanı sıra trafik, belediye zabıta, gıda ve vergi denetim ekiplerinin denetim ve kontrollerini etkin bir şekilde sürdürecek.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İstanbul’da tüm vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri amacıyla güvenlik, sağlık, ulaşım, konaklama, belediye hizmetleri ve diğer kurumlarımızın görev alanındaki hususlarda Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır" denildi.

İstanbul Valiliği’nin açıklamasına göre alınan tedbirler şöyle:

"- İçişleri Bakanlığımızın trafik kazaları ve bu kazalara bağlı can kayıplarının önlenmesine ilişkin genelgeleri doğrultusunda şehir içi ve şehirler arası yollarda yoğun trafik denetim, bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulacaktır.

- Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, eğlence yerlerinde gerekli emniyet tedbirleri alınacaktır.

- İl Sağlık Müdürlüğünce, sağlık kurumlarında hizmetin etkin şekilde sürdürülmesi için gerekli planlama ve görevlendirmeler yapılacaktır.

- Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik personelince görevlerin aksamaması için her türlü tedbir alınarak, nöbet hizmetleri aksatılmadan yürütülecektir.

- Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yangın ve benzeri tehlikelere karşı gerekli hazırlıklar yapılacaktır.

- Bayram süresince ilimizin huzur ve güvenliğinin korunması için; İl Jandarma Komutanlığımız 5 bin 950 personel ve 426 tim, İl Emniyet Müdürlüğümüz 24 bin 171 personel, 3 bin 910 ekip ve 2 helikopter, Sahil Güvenlik Komutanlığımız 26 unsur ile 198 personelle görev yapacaktır.

- Trafik, belediye zabıta, gıda ve vergi denetim elemanları ekipler halinde denetim ve kontrollerini etkin bir şekilde sürdüreceklerdir.

- Telefon, elektrik, su, doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca gerekli önlemler alınacaktır.

- Acil durumlarda aşağıdaki telefon numaralarının aranması halinde gerekli yardım hizmetleri ulaştırılacaktır."

Valilik, acil durumlarda başvurulması gereken numaraları da bir kez daha hatırlattı:

- 112 Acil Çağrı Merkezi (Sağlık, İtfaiye, Jandarma, Polis, Sahil Güvenlik)

- 122 AFAD Çağrı Merkezi

- 153 İBB Beyaz Masa

- 174 Gıda Hattı

- 185 Su Arıza

- 186 Elektrik Arıza

- 187 Doğalgaz Arıza”

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2022, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER