Meteoroloji'den o bölge için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yaptı.

Meteoroloji'den o bölge için kuvvetli yağış uyarısı

 


Meteoroloji, Doğu Akdeniz'de görülmesi beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada; sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı yarın öğlen saatlerine kadar dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı. Yapılan uyarı şöyle:

"Doğu Akdeniz'de bugün görülecek yağışların genellikle yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), kıyı kesimlerinden başlayarak zamanla Mersin ve Adana il genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak, akşam saatlerinden itibaren Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Yağışların rakımı 1200 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli ve şiddetli yağışların; Mersin ve Hatay çevrelerinde 16.12.2021 Perşembe sabah, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde ise öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2021, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER