Yılın son haftasında bahar havası yaşanacak

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, mevsim normalleri civarı ve yer yer altında seyreden hava sıcaklığı, bugünden itibaren artamaya başlayacak; hafta sonu kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 7 ila 10, diğer bölgelerde 3 ila 6 derece üzerine çıkacak.

Yılın son haftasında bahar havası yaşanacak


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme şöyle:

"Ülkemizde mevsim normalleri civarı ve yer yer altında seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren artamaya başlayacağı ve hafta sonu kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 7 ila 10, diğer bölgelerde 3 ila 6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların önümüzdeki hafta boyunca devam edeceği, batı kesimler dışında ülkemizde önemli bir yağış görülmeyeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu bazı illerimizde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları;

Ankara’da 13, İstanbul ve İzmir’de 17, Antalya ve Adana’da 19, Samsun’da 20, Trabzon’da 19, Erzurum’da 2, Diyarbakır’da 10 derece civarında olacak.

Kuzey iç ve batı bölgelerde rüzgarın güney yönlerden orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2020, 23:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER