Haydin..!

Zaman elimizden çalındı biliyormusunuz,hani , hayatın,o yaşamak için bize ayırdığı armağan..?

Onu çalmak için hırsız ve katil doğanların,eğitilinlerin varlığını geç fark ettik...İkazlar ve uyarıları da  aslında..

Bu dikkatsizlik ve umursamazlık,alınterimiz,emeğimiz,hayallerimiz,umudumuz ve canlarımıza sebep oldu,bildik mi ? hayır,asla..!

Kocaman, yaşanılası çağlara,özgürlüklere,yitik kuşaklara mal oldu kısaca;bedeli yalnızca biz tarafından ödenen değil,daha sonra gelecek olan nesillere tazmin edildi,haberimiz bile olmadı, değil mi?

Ekmeğimizi ,suyumuzu,enerjimizi çaldılar,kirlettiler;çiçekler eskisi gibi kokmuyor mesela,göğün ve denizin maviliği de eskisi gibi değil artık,renklerimizi çalmışlar...

Şiirlerden,kitaplardan, dizelerimizi sözlerimizi tuvallerden, çizgilerimizi  bile çalmışlar...

Kendimize ettiğimiz yetmezmiş gibi birde hayvanlar bile artık elimizden emin değiller,hayatları ,aptalca hodbin tavırlarımız yüzünden tehdit altında;demek ki, sırf biz değilmişiz risk altında yaşayanlar...

Dağları söküp un ufak ederek getirip şehirlerin orta yerine koydular ve utanmazca ucube mekanlar haline getirdiler...

Suların yataklarını değiştirdiler,kararttılar ve sonunda boynunu büktürerek bize küskünleştirdiler...

Ağaçları saysam mı,denizleri,başımızı serin tutsun diye tabiatın bize bahşettiği buzulları,ciğerlerimize kirli hava salıp bizi zehirleyen ,yama tutmaz ozon deliğini...

Adalet ne anlaşılır,ne dağıtılabilir olmuş,servet ise, kör kuyulara dönmüş insanların susuzluğunu kandırmamış ; çatlayarak hergün ölenin yerine yeni birileri peydah oluşuyla o  boşluğu hırsve şehvetle doldurdular..

Ne oldu da, biz,  bu ardı arkası kesilmeyen ihanetlere şahit ve katlanır olduk?

Neden her güzel şeyi,yeşermesi muhtemel olan güzellikleri,estetik değerler adına her ne varsa, koyunlarında sakladıları kundakla yaktılar,yıktılar,talan ettiler..?

Bu hayasız vandallık ve barbarlık, sürüler halinde hangi paslı yürekte saklandı durdu bunca zaman.? Kimden,neden,nasıl ve ne diye öğrendiler yahut öğretildiler..?

Haydin o zaman! çalınmış zamanı,hayatın potansiyel olarak bize doğuştan sunduğu o armağanı talancılardan,katillerden,hırsızlardan geri alalım,varmısınız..?

YORUM EKLE