İyi olan kazansın

Boks severler ilgiyle takip etmişlerdir muhakkak, 2 Haziran'da ABD'nin New York kentindeki Madison Square Garden'da yapılan ağır sıklet unvan maçında Anthony Joshua, Andy Ruiz ile karşılaştı.

Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ve Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ağır sıklet kemerlerini elinde bulunduran Joshua'nın favori olarak çıktığı maç, büyük bir sürprizle sona erdi.

Müsabaka öncesi fazla şans tanınmayan Ruiz, Joshua'yı 4 defa yere düşürdüğü mücadeleyi 7. rauntta teknik nakavtla kazanarak büyük bir sürprize imza attı.

http://www.gazetemercek.com/images/upload/0x0-andy-ruiz-anthony-joshua-macinda-surpriz-sonuc-1559477014307.jpg

Maç öncesinde bahis şirketleri Andy Ruiz’e 1/25 oran veriyordu. Yani Ruiz'e oynayacak 1 milyon dolarımız olsaydı, bir saatte 25 milyon dolar haline gelmişti, kolay para!

Fakat 1 milyon dolarımız olması gibi lüzumsuz şakalar bir yana, ben Joshua'nın bu şekilde yenileceğine, bu kadar çabuk pes edeceğine ihtimal vermiyordum doğrusu.

Ruiz'i hafife aldığımdan değil, 33-1 kazanma oranı olan başarılı bir boksör elbette, hatta fiziki görüntüsünü estetik bulmayarak kötü bir boksör olacağı yönünde tahminde bulunanlara da katılmıyordum, beni şaşırtan Ruiz'in performansı değil, Joshua'nın kolay teslimiyeti oldu.

Heyecanlı bir ikinci maç bizi bekliyor. Rövanş maçında Joshua'nın favori olduğunu düşünüyorum.

Joshua sadece iyi bir boksör değil, aynı zamanda iyi bir atlet, en azından bizler öyle biliyoruz.

Kondisyon sorununu derhal gözden geçirerek gerekli tedbiri aldığı takdirde ikinci maçta farklı bir kompozisyonun ortaya çıkması kaçınılmaz.

Bekleyip görelim, iyi olan kazansın.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vur kaç çı
Vur kaç çı - 3 yıl Önce

Son derece isabetli görüşleriniz