Yaz estetiğinin yükselen trendleri

Plastik cerrahiyi “sanatın içinde tıp, tıbbın içinde sanattır” sözleriyle tanımlayan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Esra Bilgen, en çok talep gören estetik operasyonları ve yaz estetiğinde yükselen trendleri anlattı.

Yaz estetiğinin yükselen trendleri

Sağlıklı yaş almanın yanı sıra genç ve güzel görünmek, bunu uzun süreli kılmak hem kadınların hem de erkeklerin artık fazlasıyla önemsediği konuların başında geliyor. Kimi hedeflere ameliyatsız çözümlerle ulaşılabilirken kimi operasyon gerektiriyor. Teknolojiden en fazla yararlanan alanların başında gelen tıp dünyası, her gün bir yenisini duyduğumuz gençleştirme ve güzelleştirmeye yönelik inovasyonları ile yaşlanmayı geciktirmeye odaklanmış durumda.

Türkiye’de son dönemde “Vaser Liposuction” ve “3 Boyutlu Vücut Şekillendirme” ile doğum sonrası uygulanan “Kombine Operasyon”da adeta patlama yaşandığını belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Esra Bilgen, “dünyada olduğu gibi Türk kadını da bu her üç uygulamayı sevdi” dedi. Plastik cerrahiyi “sanatın içinde tıp, tıbbın içinde sanattır” sözleriyle tanımlayan Op. Dr. Bilgen, hastalarına da inandığı bu felsefe doğrultusunda hizmet verdiğini belirtti. Bilgen, “Onların beklentilerine cevap verirken en güncel teknikleri, en doğru biçimde uygulamak öncelikli hedefimdir. İşlemler sonrasında elde ettiğim her başarı ise hastalarımın yüzünüzde bir gülümseme, hayatında özgüven ve yeni bir başlangıcı ifade etmelidir” diye konuştu.

Yaz yaklaşırken kadınlar da erkekler de denizden önce son çıkış için diyete sarılıyor. Aynı durum güzelleşmek için de geçerli. Yaz öncesinde estetik ve güzellik için neler yapılmalı? Hangi estetik uygulamalar ve operasyonlar yazın yapılır, hangileri yapılmaz? En son gençleştirme teknikleri ile bahar ve yaz estetiğinde yükselen trendleri Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Esra Bilgen anlattı.

AMELİYATSIZ UYGULAMALAR

Sağlıklı cilt, güzelliğin anahtarı…

Op. Dr. Esra Bilgen, gençlik ve güzellik için ilk şartın sağlıklı bir ciltten geçtiğini söylüyor. Yapılacak bakım ile yıpranmış tabaka nazikçe ciltten uzaklaştırılıyor. Lekelenmeye neden olabildiği için de aşırı soyma işleminden uzak durulması gerekiyor. Alerji ve tahrişe yol açmayan işlemlerle alt tabakanın temizlenmesi sonrasında cilde canlandırma işlemleri uygulanıyor.

PRP: Ciltte en güzel uygulamalardan biri PRP. Kişinin kendi kanının işlemden geçirilmesi ve büyüme salgılayan hücrelerin ayrıştırılmasıyla elde edilen sıvı cilde enjekte ediliyor. Tamamen kişinin kendi hücresiyle cildi yenileniyor. Birkaç seans sonra ciltte gözle görülür ışıltı, gençlik ve iyilik hali oluşuyor.

İğneli radyofrekans da yaz öncesi yapılan uygulamalardan biri. Hem gözenekleri sıkılaştırıyor, hem de akne, yara izlerinde azalma sağlıyor. Özellikle PRP ile kombine uygulamalarda çok başarılı sonuçlar elde ediliyor.

Mezoterapi: Altın iğne ile ya da tek başına yapılan mezoterapi uygulamaları, cildin nem dengesini sağlıyor ve ihtiyaç duyulan aminoasit ve vitaminleri veriyor.

Nem aşısı: Cilt aşırı kuruysa mezoterapi üzerine nem aşısı yapılıyor. Bu uygulamada cilt üstüne sürülen krem, içeriden sürülmüş gibi etki sağlıyor.

Botoks: Estetik uygulamalarında yüzyılın buluşlarından biri olarak nitelendirilen botoks, kaş arası çizgi ve kaz ayakları ile mimik çizgilerinin derinleşmesini önlüyor. Güneşte gözlerin kısılması, özellikle yaza girmeden ilkbahar aylarında, uygulamaya olan talebi artırıyor.

Dolgu: Her mevsimde yapılabildiği gibi, yaz öncesinde yaptırılması halinde tüm yazın rahat ve güzel bir yüzle geçirilmesini mümkün kılıyor. Elmacık kemiği, dudak, ağız kenarı çizgileri ve çene bölgesine uygulanıyor.

AMELİYATLI ESTETİK UYGULAMALAR

Vaser LiposuctionSon yıllarda Türkiye’de en çok istenilen estetik uygulamalarının başında geliyor. Bir zayıflama ameliyatı değil, şekillendirme ameliyatı olan Vaser Liposuction (Vaser Lipo), ameliyat sonrası 2 bedene kadar incelme sağlıyor. Boyun, kol, karın, bel, sırt, ve bacak başta olmak üzere tüm vücuda uygulanabiliyor. Ameliyata kimin uygun olacağı muayene ve cerrahi tecrübeyle belirleniyor.

Vaser Liposuction sisteminde ultrasonik dalgalar, yağ hücrelerini titreştirerek yuvalardan söküyor, sıvılaştırıyor ve vakumla çekme işlemine hazır hale getiriyor. Teknolojideki son gelişmeler sayesinde uygulanan bölgede maksimum oranda yağ çekilirken; daha az kanama, ameliyat sonrasında da daha az morluk ve ağrı oluyor. Uygulamanın bir avantajı da ciltte daha sonra oluşabilecek sarkmaları önlemesi. Bu uygulama ile 3 boyutlu vücut şekillendirme de yapılabiliyor. Erkeklerde baklavalı karın, kadında fit ve kas bölgeli karın elde edilebiliyor. Vaser Liposuction son yıllarda Türkiye’de de büyük talep görüyor.

“Kum saati görünüm” ile gelen güzellik

Popo şekillendirme: Liposuction’dan elde edilen yağlarla kalça büyütülebiliyor. Yağlar kalçaya enjekte edilerek popo şekillendiriliyor. Özellikle bel ve sırttaki yağlar yok ediliyor ve buradan elde edilen yağlar popoya eklenerek vücutta “kum saati görünüm” oluşturuluyor.

Kombine operasyonlar: Türkiye’nin en sevdiği operasyonlardan biri de kombine operasyonlar. Diğer bir ifade ile ameliyata girmişken birkaç operasyonu birlikte yaptırmak. Liposuction ile meme, burun, çene gibi birkaç operasyon bir arada yapılarak tepeden tırnağa yenilenmek mümkün olabiliyor. Çoğunlukla da doğum yapmış kadınların talep ettiği bir operasyon grubunu oluşturuyor.

Göz kapağı ameliyatı: Son yılların en rağbet gören operasyonlarından biri de göz kapağı operasyonu. Mevsime bağlı olmadan her mevsim yapılabildiği gibi, ideali sonbahar ya da ilkbahar ayları. Cihazlarla yapılan göz kapağı işlemlerinde kapaklar tekrar düşebiliyor ve gözde 15-20 gün mor ve şişlik oluşabiliyor. Ameliyat ise kalıcı bir çözüm sunarak kullanıcısına en az 10 yıl sorun yaşatmıyor, üstelik operasyon sonrasındaki ilk 5 gün içinde göz normal haline dönüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER