Çanakkale Zaferi, Bornova'da etkinliklere kutlanacak

Bornova Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yılını, düzenlediği etkinliklerle kutlayacak. Resmi törenlerin ardından vatandaşlarında katılımı ile gerçekleşecek organizasyonda, Çanakkale Savaşı’nda askerlere dağıtılan yemek menüsü ikram edilecek.

Çanakkale Zaferi, Bornova'da etkinliklere kutlanacak


18 Mart Perşembe günü gerçekleşecek olan resmi törenlerde saat 10.00'da Bornova 9 Eylül Şehitliği ve Işıkkent Polis Şehitliği'ne çelenk sunumu yapılacak. Bornova Metro girişinde hazırlanan ve yine saat 10:00’da başlayacak olan organizasyon da ise "Çanakkale’ye Mektuplar Sergisi" ve "Canlı Heykel ile Canlandırma" yapılırken, Çanakkale Savaşı sırasında askerin bir dilim ekmek ve hoşaftan oluşan menüsü vatandaşa dağıtılarak empati kurulması sağlanacak. 

Kahraman askerlerin ne şartlarda zafer kazandığını anımsatmak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve şükranla anıyorum.  Türk tarihinin altın sayfalarından birinin yazıldığı Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı kutlu olsun”dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2021, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER