Gazeteci Murat Kaya, Fenerbahçe'ye marş yazdı

Gazeteci Murat Kaya, Fenerbahçe taraftarının tribünlerde bağırarak söyleyebileceği 'Çubuklu Asalet' adında yeni bir marş yazdı. “Çubuklu Asalet’e” tüm dijital platformlardan ulaşılabilecek.

Gazeteci Murat Kaya, Fenerbahçe'ye marş yazdı

Murat Kaya, Fenerbahçe için yazdığı yeni marş “Çubuklu Asalet’i” 3 yaşındaki kızıyla karşılıklı söyleyerek yazdığı “Tam Zamanı” şarkısından oluşturdu. Kaya, marş hakkında şunları söyledi:

"Bu marşı, sözlerinin sade ve anlaşılır olmasına, bağırılarak söylenebilmesi ritmine de dikkat ederek özellikle taraftar için yazdım. Hayalim, bu marşın, stadı veya salonları dolduran binlerce taraftarca müziğe bile ihtiyaç duyulmadan hep bir ağızdan söylenebilmesi. Rahmetli Sadri Alışık'ın bir filminde, 'hadi bağırın Fenerbahçe diye' söylediği sözler, çocukluğumda aklıma kazınmıştı. Ben de Fenerbahçelilere bu marşla, ‘o halde şimdi bağırın' diyorum."

BESTE BU DEFA MÜZİSYENDEN DEĞİL GAZETECİDEN

Türkiye’de birçok müzik grubu destekledikleri takımı motive etmek amacıyla marş besteliyor ve taraftarlar karşılaşmalarda bunları coşkuyla söylüyor. Çubuklu Asalet bu konuda diğer marşlardan biraz farklı. Çünkü bu defa marş bir müzisyen tarafından değil gazeteci tarafından bestelenip yazıldı.

Türkiye'de spor kulüplerinin her branşta şampiyonluk yarışı kıran kırana sürerken, taraftarlarının takımlarını daha iyi desteklemeleri ve motivasyon sağlanması için yeni çalışmalar da yapılıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü için yazılan ve piyasaya sürülen yeni taraftar marşı da bu çalışmalardan biri. Ancak bu marşın farkı, bir müzisyen tarafından değil, bir gazeteci tarafından yazılıp bestelenmesi oldu.

UZUN YILLAR HEP BİR AĞIZDAN SÖYLENECEK

Gazeteciliğe 22 yılını veren, şiir ve şarkı sözü yazan Murat Kaya FB taraftarının yıllarca tribünlerde hep bir ağızdan söyleyebileceği bir beste yazdığını belirterek şöyle konuştu:

"Taraftarı olmaktan gurur duyduğum Fenerbahçe'nin maçlarını izlemek için stada veya salona gittiğimde, taraftarların hep bir ağızdan söyleyebildikleri marşların çok az olduğunu fark edip, bir marş yazılması gerektiğini düşünürdüm.  Bu bana nasip oldu. Bu marşı, sözlerinin sade ve anlaşılır olmasına, bağırılarak söylenebilmesi ritmine de dikkat ederek özellikle taraftar için yazdım. İyi bir Fenerbahçeli olan şarkıcı arkadaşım Selçuk Abay'ın muhteşem sesi ve düzenlemedeki mahareti de marşı çok güzel bir hale getirdi. Fenerbahçelilere hayırlı olsun.”

KIZIYLA BESTELEDİĞİ ŞARKIDAN ESİNLENDİ

Marşın nasıl doğduğu sorusu üzerine ise Kaya, aslında yazıp bestelemiş olduğu bir şarkıdan yola çıkarak bu marşı bestelediğini söylerken, şunları anlattı:

"Müzik kulağı olan büyük kızım Yağmur ve 3 yaşındaki kızım Arya'nın, uyumadan önce şarkıyla karışık ’öp beni' demelerinden, 'o halde şimdi öp beni' sözlerinin olduğu bir tını yakaladım. Sarılıp, karşılıklı söyledik ve onları böyle uyuttum. Hemen kalkıp söz yazdım ve tınıyı kaydettim. Bu tınıyı 'Tam zamanı' isimli bir şiirle, şarkıya dönüştürdüm. Aradan bir süre geçtikten sonra ses kaydından şarkıyı dinlerken, bunun çok iyi bir marş tınısı olabileceğini keşfettim. Ve iş yerinde aklıma gelen ilk söz; sarı-lacivert renklerin Fenerbahçe formasında yarattığı güzellikten feyz aldığım, 'formanda ışıldar renkler' oldu. O sözü bulunca da diğer sözler kendiliğinden aktı. 10 dakikada yazdım. Arkadaşlarıma okudum ve hepsi de çok beğendi. Hayalim, bu marşın, stadı veya salonları dolduran binlerce taraftarca müziğe bile ihtiyaç duyulmadan hep bir ağızdan söylenebilmesi. Merhum Sadri Alışık'ın bir filminde, 'hadi bağırın Fenerbahçe diye' söylediği sözler, çocukluğumda aklıma kazınmıştı. Ben de Fenerbahçelilere bu marşla, ‘o halde şimdi bağırın' diyorum."

Kaya'nın eseri, şarkıcı Selçuk Abay tarafından düzenlenip seslendirildi ve Fenerbahçe taraftarının beğenisine sunulan marşa, tüm dijital platformlarda Avrupa Müzik etiketiyle ulaşılabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER