Hara filmi sinemalarda

Hara filmi sinemalarda

Senaryosunu ve yönetmenliğini Atalay Taşdiken'in üstlendiği 'Hara' filmi bugün vizyona girdi. Başrollerini Serkan Ercan, Nehir Erdoğan, Dolunay Soysert ve Isabella Haddock'ın paylaştığı yapım sevdiği atın satılması ve ebeveynlerinin ayrılığıyla mücadele eden Beste adlı küçük bir kızın öyküsünü gözler önüne seriyor.

ATYAPIM prodüksiyonu HARA bugün vizyona girdi. Başrollerinde Nehir Erdoğan, Serkan Ercan, Dolunay Soysert, Zeynep Erkekli ve Celile Toyon gibi usta oyuncuların yer aldığı filmde, Amerika’da yaşayan genç oyuncu İsabella Haddock da önemli bir rol üstleniyor.

Kültür Bakanlığı tarafından da desteklenen Hara; atlara duyulan sevgi, toprağa ve değerlere sahip çıkma, hedef koyup bunun için çaba gösterme, gençlerin yaşlılardan öğrendiği kadar, yaşça ileri kişilerin de gençlerden ilham alması gibi temaları anlatıyor. Hara, anne-babaların çocuklarıyla beraber rahatlıkla izleyebileceği bir film. Özgün müzikleriyle de dikkat çeken filmin Yönetmeni ve Senaryo Yazarı Atalay Taşdiken.

Mommo Kızkardeşim filmiyle taşrada çocuk olmanın hallerini incelikle anlatıp, çoğu insanı  çocukluğuna götüren Taşdiken, bu filmde de ayağı sakat doğan bir yarış atının  ve onu iyileştirmek için çabalayan küçük bir kızın merkezinde olduğu aile hikayesine odaklanıyor. Sıcacık öyküsüyle içimizi ısıtacak film, Cihan Güçlü’nün müzikleri ve filmin başrol oyuncusu Serkan Ercan’ın kendi sesinden okuduğu şarkılarıyla da kendinden söz ettirecek.

Filmin kısa öyküsü ise şöyle:

“Babası veteriner olan ve atlarla içiçe büyüyen Beste (13), yeni gelen patronun çiftliği kapatma kararına direnir. Atların teker teker satıldığı süreçte, Beste’nin annesi ve babası da ayrılma kararı alırlar. Bir yandan en sevdiği at Turagay’ın satılması diğer yandan ailesinin dağılmasıyla, on üç yaşındaki bir kız için çok zorlu bir süreç başlamıştır. Ama Beste, kolay kolay pes edecek biri değildir.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER