Kadıköy’de Sevgililer Günü’ne özel karma sergi başladı

İstanbul Kadıköy’de Sevgililer Günü’ne özel karma sergi bugün açıldı. 72 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, 19 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kadıköy’de Sevgililer Günü’ne özel karma sergi  başladı

Sevgililer Günü Karma Resim Sergisi, İstanbul Kadıköy’de bulunan Martı Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergiyi düzenleyen Feriha Gökçen Özsarıkamış, “Sevgililer Günü sergimiz bir hafta devam edecektir. Dünya sevgi üzerine kuruludur. Hepimiz sevgiyi, saygıyı yaşatalım” diyerek serginini açılışını yaptı. Özsarıkamış, “72 sanatçının katılımı ile düzenlediğimiz sergide pandemi nedeniyle mesafeye ve maske kuralına uyarak etkinliğimiz devam ediyor. Sergilerle biraz nefes alıyoruz. Sanatsız kalan bir millet tamamen ölmüş demektir. Sanat yaşatır, sevgi yaşatır” diye konuştu.

Sergide eseri bulunan Sanatçı Nuray Ekşi, “Pandemi döneminde hasret kaldığımız bir dönemde resim sergisi yapılması sanatçı dostlarımızı, bizleri çok mutlu etti” dedi. Nuray Ekşi yakma tekniği ile yaptığı eserini ise şöyle anlattı:

“Çok zor ve eski bir sanattır. Bunun devam etmesini dileriz. Birilerinin daha öğrenmesini ve sürdürmesini arzu ederiz. Bunu yapan dumanına aşık olur. Epey emek isteyen bir resimdir. Bu eserin yapım süreci ise bir haftayı geçti. Büyüklüğüne göre bir ay süren eseler oluyor.”

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2021, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER