Seyhan Belediyesi'nden yerel sanatçılara destek

Seyhan Belediyesi, salgın önlemleri çerçevesinde düğünlerin yapılamaması ve müzikli restoranların kapanmasıyla işsiz kalan müzisyen ve ses sanatçılarına, maddi ve manevi destek olabilmek amacıyla “Seyhanlı için Söyle” projesi kapsamında konser organizasyonu düzenledi. Seyhan Belediyesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanan konserlerde kültür ve sanat emekçileri canlı performans sergiledi.

Seyhan Belediyesi'nden yerel sanatçılara destek

Seyhan Belediyesi, pandemi önlemleri kapsamında düğünlerin yapılamaması ve müzikli işletmelerin kapanması nedeniyle 9 aydır büyük mağduriyet yaşayan yerel müzisyenlerle ses sanatçılarına yönelik “Seyhanlı için Söyle” projesi kapsamında konserler dizisi organize etti. Yerel müzisyenlerin maddi ve manevi olarak desteklenmesi ve salgın önlemleri kapsamında kısıtlama altında olan vatandaşa alternatif eğlence imkânı sunulmasını amaçlaya proje kapsamındaki konserler, Yaşar Kemal Kültür Merkezi sahnesinde gerçekleştirildi. Konserlerde, kentin sevilen müzisyen ve ses sanatçıları, canlı performansla hünerlerini sergiledi. İzleyicinin alınmadığı ve Seyhan Belediyesi Youtube kanalından canlı yayınlanan konserler, büyük ilgi gördü.

 “KÜLTÜR VE SANAT EMEKÇİLERİNİN DE YANINDAYIZ”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Salgın nedeniyle tüm dünyada ekonomik sıkıntı yaşanıyor. Bu süreçten en çok etkilenenlerden olan Kültür ve Sanat emekçilerini imkânlarımız ölçüsünde destekliyoruz” dedi. Destek için planlanan konserler dizisinin devam ettiğini belirten Akay, şunları söyledi:

“Pandemi şartlarına uygun olarak konserler, Yaşar Kemal Kültür Merkezinde seyircisiz yapılıyor. Konserleri, Seyhan Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlıyoruz. “Seyhanlı için Söyle” projesinde; kültür ve sanat emekçilerimizi maddi ve manevi olarak desteklerken, youtube kanalımızdan yayınladığımız konserlerle de, kısıtlamalar nedeniyle evinde kalması gereken halkımıza alternatif bir eğlence imkanı sunuyoruz. Çağdaş ve Sosyal Belediyeciliği daha da geliştirmek adına kültür sanat’a ve emekçilerine destek vermeyi sürdüreceğiz”

KONSERLER SEYHAN BELEDİYESİ YOUTUBE KANALINDA

Seyhan Belediyesince düzenlenen “Seyhanlı için Söyle” projesi kapsamında başvuru yapmış olan yerel kültür ve sanat emekçileri, bir plan çerçevesinde konserler verecek. Konserler Seyhan Belediyesi Youtube Kanalından canlı yayınlanacağı gibi, isteyenler daha sonra da kanal üzerinden konserleri takip edebilecek. 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2020, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER