Büyük Efes Sanat Günleri İzmir’de başladı

Swissôtel Büyük Efes ve Büyük Efes Sanat bünyesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Büyük Efes Sanat Günleri 2018", sanatseverlerle 23 - 25 Şubat tarihleri arasında buluşacak.

Büyük Efes Sanat Günleri İzmir’de başladı

Sanat galerilerini, sanatçı ve sanat aktörlerini bir araya getiren Büyük Efes Sanat Günleri’nde, bu özel sanat günleri için projelendirilen iki önemli eser ve sanatçıları İzmirle buluştu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde eğitimini Adnan Çoker’in, Yusuf Taktak’ın ve Mustafa Ata’nın atölyelerinde tamamlayan, Erzurumlu Çılgın Doçent olarak tanınan Prof. Mehmet Kavukçu’nun yaklaşık 2000 parçadan oluşan “Evrensel Devinim” isimli eseri Swissotel İzmir’in Kongre Merkezi Girişi’ndeBelkıs Balpınar’ın “Modern ArtKilims” serisinden modern dokuma halı eserleri Swissotel İzmir’in “Zaman Tüneli”nde yerlerini aldı.

Dört kitabı İngilizce’ye çevrilen ve yurtdışında severek okunulan ayrıca “100 Yılın Fotograf Sanatını” 12 ciltte kaleme alan sanatçı Çerkes Karadağ’ın kitap imza günündeki paneli, gazeteci&yazar Ayçe Bükülmeyen ile Mehmet Kavukçu’nun “Yersiz Yurtsuz Performanslar” üzerine söyleşisiDoç. Dr. Aslı Ceylan Öner ile Arda Işık’ın “Kentsel Akupunktur Stratejisi’nde Sanat Objesinin Yeri” üzerine söyleşisi ve tüm etkinlik programları sanatseverleri ücretsiz olarak Büyük Efes Sanat Günleri’nde 23-25 Şubat arasında Kordon Salonu’nda karşılayacak.

22 Şubat’ta gerçekleşen açılış kokteylinde Büyük Efes Sanat yöneticisi Meriç Aktaş Ateş; Büyük Efes Sanat Günleri organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen İzmir Büyük Şehir ve Konak Belediye’lerine, Online Medya Sponsorluğu için; Arttv, Artfulliving ve Mürekkep Haber’e, Sanatsal baskı destekleri için ise Cadbim Bilgisayara teşekkürlerini iletti.

Swissotel Büyük Efes’in Genel Müdürü Rıza Elibol; Büyük Efes Sanat’ın 800’ü aşkın sanat eserinden oluşanbu özel koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarının altını çizdi ve 2013 yılından bu yana Büyük Efes Sanat markası altında gerçekleştirmekte oldukları sanatsal faaliyetleriyle İzmir’de farklı bir kapıyı araladıklarını ifade ederken, düzenlemekte oldukları sergiler sayesinde sanata olan ilginin her geçen sene daha da arttığını ve artmaya devam edeceğini belirtti.

Açılış Kokteylinde gerçekleşen plaket töreninde Swissotel Büyük Efes Genel Müdürü Rıza Elibol ve MV Holding Yönetim Kurulu üyesi Banu Vargı Tümay; İzmir Büyük Şehir Belediyesi’ni temsilen Tanıtım Şube Müdürü Şehnaz Aydın’a ve Konak Belediyesi’ni temsilen Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Sn. Eser Atak’a desteklerinden dolayı plaketlerini takdim etti.

Swissotel Büyük Efes Izmir& Büyük Efes Sanat

Birçoğunu Türkiye’nin önemli sanatçılarının yaptığı ve devasa bir sanat galerisini andıran Swissôtel Büyük Efes’te önemli sanat eserleri Büyük Efes Sanat koleksiyonu bünyesinde sergileniyor. Hem Türk Çağdaş Sanatı hem de İzmir için tarihi bir değere sahip olan bu eserler, oteli ziyaret eden konuklar için birer sürpriz niteliğinde. Otel girişinde misafirleri dünyaca ünlü Kolombiyalı sanatçı Botero’nun 2.5 metre boyundaki Atlı Adam heykeli karşılıyor. Bu heykel İzmir’de ve Türkiye’de ortak mekanda sergilenen bu ebatta ilk Botero heykeli. Venice Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun olan Rabarama, diğer adıyla Paola Epifani’nin eseri “Giyotin” ve Turner ödüllü sanatçı Antony Gormley’nin TIP adlı eserleri de Swissôtel Büyük Efes’in bahçelerinde yer alıyor. Aktör&heykeltraş Lorenzo Quinn’in “Aşk” isimli eseri de koleksiyonun önemli parçaları arasında yer alıyor. Ayrıca otel odalarının her birinde Türk çağdaş sanatının önemli temsilcilerinden Devrim Erbil’in, her oda için farklı renklerde tasarladığı, İzmir’i anlatan çalışmaları bulunuyor. Bu özel koleksiyon, aralarında Bedri Rahmi Eyüboğlu, Jale Yılmabaşar, Attila Galatalı gibi Türkiye’nin değerli sanatçılarından oluşan bir sanatçı grubunun eserlerini içeriyor. Ayrıca Büyük Efes Sanat bünyesindeki bu eserler ücretsiz rehberli tur eşliğinde sanatseverlerle buluşuyor.

Büyük Efes Sanat Günleri 2018 Katılımcı Kurumlar:

Arkas Deniz Tarihi Merkezi

Asay Sanat

Bengisu Sanat

ECN Art Gallery

Galeri İlayda (İstanbul)

GaleriM Sanat Galerisi (Ankara)

GT Art Gallery

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi

Keyfe Keder Kitap, Alaçatı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER