Da Vinci’yi keşfetmek için son gün 7 Nisan

Açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ sergisini UNIQ Müze’de ziyaret etmek için sayılı günler kaldı.

Da Vinci’yi keşfetmek için son gün 7 Nisan

Dünyanın en kapsamlı Leonardo Da Vinci sergisi ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ Türkiye’deki yolculuğunu 7 Nisan günü tamamlıyor. Bugüne kadar 70 bin kişiyi ağırlayan sergi aynı zamanda Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ilk üç sergisinden biri olma unvanını taşıyor.

Leonardo Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak oluşturulan 100 makine icadıyla birlikte 200’e yakın eser sergide yer alıyor. Serginin ilgi gören eserleri ise Da Vinci’nin Sultan II. Beyazıt döneminde inşa etmek istediği Haliç Köprüsü’nün maketi, anatomik çalışmaları, ‘Mona Lisa’ ve ‘Salvator Mundi’ röprodüksiyonları. Sergiye sonradan dâhil edilen Belçika Tongerlo Manastırı’nda bulunan ‘Son Akşam Yemeği’ duvar resminin en eski, neredeyse hiç bozulmamış ve aslına en sadık kopyasının orijinal boyutlardaki reprodüksiyonu ise şu sıralar serginin en gözde eseri.

7’den 77’ye herkese hitap eden sergide yer alan, çocukların kendi başlarına inceleyip sanat ve tarihi keşfedebileceği makine ve eserler aileler ve çocuklarının Da Vinci’yi birlikte keşfedeceği bir ortam sunuyor.

“Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da” sergisini kaçırmak istemeyenler 7 Nisan’a kadar Pazartesi günleri 12:00-18:00; hafta içi diğer günler 10:00-18:00, hafta sonu ise 10:00-19:00 saatleri arasında sergiyi ziyaret edilebilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER