Etnospor Kültür Festivali başladı

Geleneksel spor dallarının profesyonelleşmesinde ve tanıtılmasında büyük rol oynayan, dünyanın en büyük geleneksel spor organizasyonu Etnospor ziyaretçileriyle buluştu.

Etnospor Kültür Festivali başladı

Dünya Etnospor Konfedarasyonu tarafından geleneksel spor dallarının profesyonel bir zeminde gerçekleştirilmesi, olimpiyatlara hazırlanması ve daha etkili şekilde tanıtılması amacıyla düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’nin 3’üncüsü “At Binenin Kılıç Kuşananın” sloganıyla ziyaretçilerine kapılarını açtı.

TRT’nin medya sponsoru olduğu Festival, 5 gün boyunca Yenikapı Meydanı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Geçtiğimiz yıllarda yoğun ilgi gören Festival’e bu sene de ziyaretçi akını bekleniyor.

Geleneksel kıl çadırlar ve geleneksel spor alanları ile donatılacak olan meydanda 5 gün boyunca Orta Asya’dan Anadolu’ya, Türk dünyasının spor ve sanatları ziyaretçilerle buluşacak.

Ayrıca farklı ülkelerden davet edilen sporcular, coğrafyalarına ait geleneksel sporları Festival’de sergileyecekler.

Festival kapsamında 44 adet geleneksel kıl çadır kuruldu. Ziyaretçiler çadırlarda düzenlenecek olan kültürel faaliyetlere, spor yarışmalarına katılabilecek, geleneksel sanatları yakından tanıyıp, geleneksel lezzetleri tadabilecek.

Geçtiğimiz yıllarda Festival’de çocuklar için tiyatrolar, geleneksel çocuk oyunları, çocuk tiyatroları, binicilik gibi etkinliklere ayrı bir önem verilmişti. Bu sene de aynı hassasiyetle, çocuklar için birbirinden özel etkinlikler ve geleneksel oyunlar Etnospor Kültür Festivali’nde.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER