Sanatın kalbi Başkent'te atıyor

Bilkent Sanat Festivali yerli ve yabancı onlarca sanatçının katılımıyla başladı. 8 gün sürecek sanat festivaline Ankaralılar yoğun ilgi gösterirken, festival her gün rengarenk etkinliklerle devam edecek.

Sanatın kalbi Başkent'te atıyor

Ankara’nın sanatla özdeşleşen alışveriş merkezi Bilkent Center'da düzenlenen Bilkent Sanat Festivali geniş katılımla start aldı. Resimden heykele, müzikten dans gösterilerine kadar birçok etkinliğin yer aldığı festivalde Başkentliler sanatla kucaklaşmanın heyecanını yaşadı.

BİR HAFTALIK HEYKEL ÇALIŞMASI

Bu yıl 2.’si düzenlenen festivalde uluslararası üne sahip ressamlar, canlı performanslarıyla Başkentli sanatseverlere ilham verdi. Sanat tutkunları ilgiyle takip ettikleri sanatçılarla tanışma fırsatı bulurken, canlı performanslarını da yakından inceledi. Resmin yanı sıra alışveriş merkezinin dört bir yanına kurgulanan atölyelerde çalışan heykeltraşlar yaklaşık bir hafta sürecek ahşap heykel performanslarına başladı. Bir haftanın sonunda Azimet Karaman, İjlal Marmarisli ve Mert Kılınç’ın yaptığı baykuş, soyut kadın silueti ve figüratif heykel Bilkent Center ziyaretçilerine sergilenecek.

TABLODAN DANSÇI ÇIKACAK

Festival 29 Nisan Pazar (Bugün) renkli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Saat 16.00’da başlayacak gösteride 40 dansçı Van Gogh'un tablosunun içinden çıkarak unutulmaz bir gösteri sunacak. Nur Sonbahar’ın kareografisini ve Nur Doğu Koçak’ın dekorlarını hazırladığı ‘Sound Of Body’ sanat tutkunlarına görsel bir şölen sunacak. 6 Mayıs tarihine kadar sürecek festivalde sanat meraklılarını birbirinden keyifli etkinlikler bekliyor. Bilkent Center'da düzenlenecek festivalde 40'ı aşkın Türk sanatçının yanı sıra aralarında Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Umman ve Kuveyt gibi ülkelerin önde gelen sanatçıları da sanatseverlerle buluşturarak ulusal çapta ses getirmeyi hedefliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER