Gülşen bugün hakim karşısına çıkacak

İmam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapsi istenen sanatçı Gülşen Çolakoğlu bugün hakim karşısına çıkacak.

Gülşen bugün hakim karşısına çıkacak

Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde imam hatip mezunu bir kişi ile ilgili kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek tutuklanan daha sonra itiraz üzerine konutu terk etmemek şartıyla tahliyesine karar verilen sanatçı Gülşen Çolakoğlu'nun yargılanmasına bugün İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Öte yandan, Gülşen hakkındaki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma da tamamlanmıştı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Gülşen'in "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamenin kabul edilmesiyle birlikte yeni bir gelişme olmuştu ve Çolakoğlu'nun, avukatının yeniden itirazı üzerine, 'konutu terk etmeme’ şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verilmişti. Mahkeme tarafından verilen kararda ayrıca, şüphelinin 'yurt dışına çıkış yasağı' ile her perşembe günü 'imza atma' şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına da hükmedilmişti.

Şüpheli Gülşen Çolakoğlu'nun, 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılanmasına, bugün saat 09.00'da İstanbul 11.Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Avukatı Emek Emre yargılamanın yapılacağı İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ne savunma içeren dilekçe sundu. Gülşen'in davasında, dava konusu sözlerin yer aldığı videoyu paylaşan Emre A. tanık olarak dinlenecek.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2022, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER