Reklamlarda komedi=erkek algısı kırıldı

Renkli kişiliği, esprileri ve samimiyeti ile tanıdığımız Gupse Özay, ‘Bi değişik mobilya’ sloganıyla karşımıza çıkan Buka’nın reklam yüzü oldu. Özay ve markanın Genel Müdürü Gamze Stöger, kampanyanın arka planını The Brand Age okurlarına anlattı.

Reklamlarda komedi=erkek algısı kırıldı

The Brand Age dergisinin marka yüzleri ve marka yöneticileri ile birlikte yaptığı ‘’Markanın Yüzü’’ röportaj serisinin bu ayki konuğu Gupse Özay & Buka oldu. Markanın yeni reklam yüzü olan Gupse Özay, Buka’nın Genel Müdürü Gamze Stöger ile birlikte iş birliğinin ve reklam filminin arka planını The Brand Age ile paylaştı.

‘’24 defa ev değiştirdim’’

Tıpkı Buka’nın reklam filminde olduğu gibi yaşadığı alanı da değiştirmeyi sevdiğini belirten Özay, ‘’Ev değiştirmeyi de mobilya değiştirmeyi de çok seviyorum. 24 defa falan ev değiştirdim. Renk değiştirme sevdalısıyım. Koltuk değiştiremezsem üstüne örtü atarım ama o da çingene çadırı gibi oluyor bir süre sonra. Markadan gelen teklifi duyduğumda ‘Bu tam benlik!’ dedim’’ şeklinde konuştu.

Reklamlarda kadınlar ‘pasör’ olarak kullanılıyor

Markaların reklam filmlerinde kadınları ikinci planda konumlandırmasından rahatsız olduğunu ifade eden Özay, ‘’Genelde kadını pasör olarak kullanıyor markalar; reklamlarda da öyle, filmlerde de öyle. Başrol erkek, yanındaki kadın ‘kocacım, kocacım...’ diyor. Oysa başrole bir kadın koyduğunda ne kadar değişiyor işin rengi. Ben aslında biraz da bu yüzden kabul etmiyorum genellikle reklam tekliflerini. Hep birinin karısı, birinin annesi, pasörü, çocuğu... Hayır diyorum, bir tane güçlü duruşa sahip kadın karakter olsun!’’ dedi.

‘’Erkeğe de ürünü aldıran kadın’’

Özay, kadın karakterlerin reklamlarda ön plana çıkarılmasıyla ilgili olarak ‘’Kadını başrol olarak konumlandırmak Türkiye’de de yurt dışında da daha mantıklı. Otomobilde de öyle yapmıştık, normalde erkek rolünün ön planda olduğu bir sektördü, reklamlarda da böyleydi. Sonra kadını başrol yapma riskini aldık ve Effie’ler, Kristal Elma’lar falan derken rekorlar kırıldı. Çünkü erkeğe ürünü aldıran kadın zaten. Mobilyada da, ev alırken de, araba alırken de bu böyle. Güzellik ürünleri dışındaki sektörlerde de kadınları başrol yapabilen cesaretteki markaları daha çok beğeniyorum’’ açıklamasını yaptı.

‘’Beni bi değişik buluyorlar’’

Buka Genel Müdürü Gamze Stöger’in, iş birliği gerçekleştirilecek ve markayı yansıtacak kişiyi belirlerken en uygun ismin Gupse Özay olduğunu ‘’Biz renkli, hareketli, enerjik bir firmayız ve bu özellikleri alt alta koyduğunda Türkiye’de bir kadın olarak sadece Gupse çıkıyor! Ürünlerimiz sürekli değişiyor, Gupse de rollerinden dolayı sürekli değişiyor. Bu yüzden bizi iyi yansıtabileceğini düşündük.’’ şeklinde ifade etmesi üzerine Özay ‘’Slogan ‘bi değişik mobilya’ ya, beni de bi değişik buluyorlar’’ şeklinde yanıtladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER