AKP'den TRT'ye müdahale: 'Ümmet için gereği yapıldı'

29 Ekim'de TRT ekranlarında Atatürk'ü anan ve 'Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini armağan eden' diyen TRT spikeri için AKP'den 'gereği yapıldı' açıklaması geldi.

AKP'den TRT'ye müdahale: 'Ümmet için gereği yapıldı'

TRT Haber spikeri Deniz Demir, 29 Ekim mesajında  "Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken, Cumhuriyeti zihninde ve kalbi yaşatan bu büyük devlet büyük millet, Atatürk'ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Hoşçakalın" demişti.

Demir'in bu mesajı sonrası AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci, şöyle dedi:

Bir spiker kadının, bülten bitiminde, aşırı sözlerle, sözde Atatürkçü bir tavırla, mütedeyyin vatandaşlarımızı kışkırtıcı bir dil kullanarak, üstelik bunu telefonundan okuyarak paylaşması kanaatimce planlanmış bir harekettir. TRT'deki yönetimin, orada çalışan arkadaşlarımızın, nasıl bir özveri ile çalıştıklarına, milli hamlelerimizi takip için mesai mefhumu olmadan nasıl koşturduklarına şahidiz. Bu istisnai planlı hareket neticesi, tüm TRT kurumunu hedef almak adil olmaz.

Birinci sonrasında ise, "Canlı yayınlar kurum açısından çok risklidir. O veya bu sebeple, bu tür "kamikaze" dalışları olabiliyor. Yayında spikerin ağzını kapatamazsın. Ancak sonra gereğini yaparsın, ki yapıldı... Efendimizin ümmeti ile ilgili ahkam kesmek bunun haddi değildir. Planlı harekettir." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER