'III. Abdülhamit'in sansür yasasına' sosyalistlerin cevabı: Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet!

Saray ittifakının 'sansür yasasına' bir tepki de SCP'den geldi. SCP'li Kırmızıtaş yaptığı açıklamada "Bu halde söyleyecek tek sözümüz var. Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet!" dedi.

'III. Abdülhamit'in sansür yasasına' sosyalistlerin cevabı: Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylaması ile yürürlüğe giren 'sansür yasasına' tepkiler büyüyor. Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP) adına açıklamada bulunan  Başkanlık Kurulu Üyesi Av. Önder Kırmızıtaş,  'sansür yasasına' karşı yaptığı açıklamada "Bu halde söyleyecek tek sözümüz var. Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet!" ifadelerini kullandı. 

Kırmızıtaş'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde: 

Her ne kadar  dezenformasyon yasası olarak pazarlanıyor olsa da esas amacın bu olmadığı madde içeriklerinden anlaşılıyor... Burada mevcut yasalarla korunan hakları düzenlemek gibi bir amacın olmadığı, esas amacın toplumsal muhalefeti susturmak, basını kontrol altına almak ve baskılamak olduğu çok net anlaşılmaktadır.

Dış politikada Abdülhamitçilik oynayan AKP, iç politikada Abdülhamit hayranlığına devam etmekte.Örnek aldığı Abdülhmit gibi istibdatı yaygınlaştırmak, dayatmak, basını baskılamak ve sansür gibi yasaklara devam edeceklerdir. Çünkü toplumsal muhalefetten korkuyorlar. 

Bu halde söyleyecek tek sözümüz var o da  'kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet'

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2022, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER