Adli Tıp, Tuğba Anlak'ı öldüren zanlının iddiasını yalanladı

Arnavutköy’de 6 yaşındaki kızının gözü önünde Murat Uslu tarafından öldürülen Tuğba Anlak cinayetiyle ilgili beklenen Adli Tıp Raporu geldi. Raporda sanık Murat Uslu’nun iddiasının aksine silahın bozuk olmadığı bildirildi.

Adli Tıp, Tuğba Anlak'ı öldüren zanlının iddiasını yalanladı


Tuğba Anlak, İstanbul Arnavutköy’de yeni taşınacağı evi temizlediği sırada erkek arkadaşı olduğu iddia edilen tutuklu sanık Murat Uslu tarafından 6 yaşındaki kızının gözü önünde başından silahla vurulmuş ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Tuğba Anlak’ın öldürülmesine ilişkin davaya İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya, tutuklu sanık Murat Uslu, SEGBİS ile katıldı. Tutuksuz sanık Mustafa Ünver ile Tuğba Anlak’ın kardeşleri Leyla Arslan, Ümmüye ve Harun Anlak da duruşmaya katıldı.

Duruşmada, sanık Uslu’nun “Silah yere düştü. Bir anda ateş aldı” iddiaları üzerine Adli Tıp'tan istenen raporun geldiği bildirildi. 

Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Balistik Şubesi'nden gelen raporda, olayda kullanılan tabancanın mekanik arızasının bulunmadığı ve bu sebeple tabancanın, beton gibi sert zemine düşürülmesiyle patlamayacağı belirtildi. Balistik raporunda aynı zamanda olayda kullanılan tabancanın ateşlenebilmesi için tetiğe 3,5 kilogram civarında basınç uygulanması gerektiği kaydedildi.

“MERMİNİN YERDEN SEKEREK GELDİĞİ KANAATİNDEYİZ”

Sanık avukatı Salih Çelik, duruşmada, “Biz istemeden ateşlenen tabancanın mermisinin yerden sekerek geldiği kanaatindeyiz. Bu sebeple bu hususu ortaya koyabilecek Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesini talep ediyoruz. Müvekkilimiz esasen öldürme kastıyla hareket etmediği gibi yaralama kastıyla dahi hareket etmediği delillerle ortaya konulmuştur. Bu nedenle 1,5 yıldır tutuklanan sanığın gerekirse adli kontrol tedbiriyle tahliye edilmesini talep ediyoruz” dedi.

SANIK TAHLİYE EDİLLMEDİ

Cumhuriyet Savcısı, sanığın üzerine atılı suçun niteliği ve kuvvetli suç şüphesini dikkate alarak, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, dosyanın gönderildiği Adli Tıp Kurumu’ndan 1. İhtisas Dairesi’nin düzenleyeceği raporla birlikte dönüşünün beklenilmesine ve sanık Murat Uslu’nun üzerine atılı suçun niteliği, mevcut deliller, kaçma ve kuvvetli suç şüphesini göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

SANIĞIN MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMASI İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede sanık Mustafa Uslu hakkında ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis isteniyor. Sanık Uslu’nun ayrıca ‘Hakaret’ ve ‘Tehdit’ suçlarından da 9 aydan 4 yıla kadar hapsi isteniyor.

“PROFESYONEL BİR SİLAH VE ASLA YANLIŞLIKLA PATLAMAZ”

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Tuğba Anlak'ın Avukatı, Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği Başkanı Müjde Tozbey Erden, şöyle konuştu:

"Bugün arkadaşı tarafından öldürülen Tuğba Anlak davası için buradaydık. Bugün 6'ncı duruşması 1 yıldan fazladır bu süreç işliyor. Bu kadar sürmesinin tek sebebi ise katil Murat'ın sürekli olarak yanlışlıkla öldürdüğünü söylemesi. Oysaki Murat'ın öldürdüğü, doğrudan silah doğrulttuğuna dair kanıtlar mevcut. Tuğba Anlak'ın 6 yaşındaki kızı da olaya şahit çığlık atıyor. Davamız sürüyor. Bugün de katilin yanlışlıkla vurup vurmadığına dair Adli Tıp'tan rapor istendi. Rapor lehimize geldi. Bu silah profesyonel bir silah ve asla yanlışlıkla patlamaz. Ancak kişi kendi isteğiyle sıkarsa gerçek amacına ulaşır diye rapor geldi.”

"VURMAK İSTEMEDİYSE NEDEN KAPIDAN DEĞİL DE CAMDAN GİRDİ"

Tuğba Anlak'ın ablası Ümmüye Anlak, "Katilin avukatları ısrarla öldürmek istemediğini söylüyor. Ben de buradan soruyorum vurmak istemediyse neden kapıdan değil de camdan girdi diye soruyorum. Kızı içeride olduğu için her şeyi gördü. Planlanmış programlanmış bir cinayet olarak görüyorum. Asla yanlışlıkla olduğuna inanmıyorum. Zaten kamera kayıtlarında görüldüğü gibi camdan içeri giriyor. Her şey iki saniye içerisinde oluyor. Vuruyor ve kaçıp gidiyor. Yanındaki yardakçısıyla beraber. Yardakçısı da hâlâ dışarıda onu da anlamış değilim. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2021, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER