Ölümün rengi nedir?

Ölümün rengi beyazmıdır,soğuk,sert,inciticimidir..?

O yol nereye çıkar,kim karşılar gittiğin yerde,sonsuz bir karbeyazmıdır yer ve gök,toprak varmıdır,ayağın nereye basar, acıkırmısın,susar, yorulurmusun,uyku tutarmı,geride kalanları hatırlarmısın,onlardan bir selam gelir mi acep,gelirse aldığında burkulurmu yüreğin,selam getiren de kim?

Doğduğun toprakların tozu,esen yayla yellerinin serinliğine rastlanırmı acaba oralarda,badısabah,kuş sesleri,kızıl ,sarı beyaz güller varmıdır orada,tenini yakan güneşin tadı..?

Gece olurmu,çıra varmıdır,ya yoldaş..?

Ya yıldızlar,ay,gündüzlerinsahibi güneş varmıdır,yorulduğunda bir çay isteyebilirmisin kimseden,ya yorulmak gibi bir nimet..?

Şu dilin,lisanın nicedir, kim ,sana merhaba der,soracağın bir adres,ya bir aşina simanın sana rastlama ihtimali kaçtır..?

Şiir yazdığın şeyler,güzel sözler söylemek için yutkunduğun,gözlerinin süzebileceği uzaktan da olsa bir güzel varmıdır ,olacakmıdır orda..?

Erkenden gelmiş çocuklar,öldürülmüş genç kızlar,murat almamış kahırlı kadınlar...

Sonra baş vermişler,her kutlu davanın en önde gidenleri,yolbaşçıları..?

Devlet kuraraken ölenler,yıkılmasın diye öldürülenler saf saf aynı yerde,mesela yemyeşil çimenler üzerinde dertleşirken görülürlermi acaba..?

Mahpusta ,zindan da ölenler...Asılanlar,kurşuna dizilenler...

Açları görebilrmiyim,karınları doymuşmudur,yada yemek yemeye küsmüşlermidir büsbütün artık..?

Nedir ölümün rengi beyaz mı? Bu, nasıl bir çelişki böyle... Siyah olmalıydı gibime geliyor; zulmetin rengi,yokluğun,yitmişliğin aşkı,ışıkların uğruna öldüğü siyahlık,vefasızlığın,hiçliğin rengi... 

Kapkaranlık olmalı ölüm;toprağın altından çıkarılan demir cevheri gibi...sert,ham  ve biçimsiz !..

Şu zamanın tozu, nasıl da yağıyor üstümüze...

Ayna, var mıdır acep orada? Saçlarımızı taramak için tarak..?  Gözlerine geceler gibi sürme çekecek bir güzel, ya yoksa..?

Ne yaparız biz; renksiz,hiçbir şeysiz,ummanında gemilerin olmadığı, ufuklarına bakıp ellerimizi üstüne vuracak bir diz,dayanacak bir omuz yoksa..?

Ölümün rengi midir  beyaz gerçekten ;acep, beyaz,sisli bir karlı kayın ormanından geçen yol mudur yoksa?

Ah! inanamıyorum  ...

YORUM EKLE