Abdüllatif Şener: Türkiye'de çapulun merkezi siyasettir

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti kurucularından Abdüllatif Şener, İYİ Parti Şişli İlçe Başkanlığında bir konferans verdi.

Abdüllatif Şener: Türkiye'de çapulun merkezi siyasettir

İYİ Parti Şişli ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa İYİ Parti Eskişehir ve İYİ Parti Düzce teşkilatı da katılım sağladı. İYİ Parti Şişli İlçe Başkanlığı’nın Mecidiyeköy’deki binasında gerçekleşen konferansa ilgi yoğundu. Hatta çoğu katılımcının ayakta kaldığı da gözlerden kaçmadı.

Bakanlıklarda yüzlerce binlerce uzmanın olduğunu hatırlatan Şener, “Tek bir kişi talimat verdiği zaman akan sular duruyor binlerce uzman işlevsiz hale geliyor. Ülkenin bu uzmanlara ihtiyacı yoksa o zaman neden bunları işi aldınız. Tek kişinin her şeye egemen olduğu yapılar, hasta, maraz ve geri kalmaya mahkûmdur. Karar süreçlerinde ne kadar aklı sokar, ne kadar diyalog ve tartışma ortamını yakalarsanız en doğruyu, en güzelini ancak o zaman bulabilirsiniz” dedi. Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP kurucularından Abdüllatif Şener 14 Nisan 208 tarihinde günü İYİ Parti Şişli İlçe Başkanlığı’nda İYİ Partililere konferans verdi. İYİ Parti Şişli ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa İYİ Parti Eskişehir ve İYİ Parti Düzce teşkilatı da katılım sağladı. İYİ Parti Şişli İlçe Başkanlığı’nın Mecidiyeköy’deki binasında gerçekleşen konferansa ilgi yoğundu. Hatta çoğu katılımcının ayakta kaldığı da gözlerden kaçmadı.

“Türkiye'de çapulun merkezi siyasettir"

İYİ Parti’nin Türk siyasi hayatına yeni girdiğini, önünde umutlu yollar olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Abdüllatif Şener, “İYİ Parti’ye başarılar diliyorum. Türk siyasi hayatındaki tıkanıklığın aşılmasında katkı sağlamasını diliyorum ve bekliyorum” şeklinde konuştu.

Yeni bir partide partiye gönül verenlerin, ilçe teşkilatlarında ve genel merkezde görev üstlenen insanların Türk siyasetindeki tıkanıklığı aşmak bakımından neye talip olduklarını iyi bilmeleri gerektiğine dikkat çeken Şener, “Eğer siyaseti bir çapul (yağma) işi olarak görüyorsanız diğer partilerden farkınız olmaz. Ama maalesef siyasette gördüğüm tablo şudur; Türkiye’de çapulun merkezi neresidir derseniz şöyle cevap verebilirim. Çapulun merkezi siyasettir. Öğretmen olmak için 15 yıl eğitim görür bilgi birikimini genişletmeye, hayat tecrübesini artırmaya çaba harcar. Sonunda öğretmen olur ama siyaset öyle bir şeydir ki siyasete adım atarsınız ilçe başkanı olursunuz, milletvekili olursunuz, bir bakarsınız Cumhurbaşkanı olmuşsunuz” diye konuştu.

Bakanlıklarda yüzlerce binlerce uzmanın olduğunu hatırlatan Şener, “Tek bir kişi talimat verdiği zaman akan sular duruyor binlerce uzman işlevsiz hale geliyor. Ülkenin bu uzmanlara ihtiyacı yoksa o zaman neden bunları işi aldınız. Tek kişinin her şeye egemen olduğu yapılar, hasta, maraz ve geri kalmaya mahkûmdur. Karar süreçlerinde ne kadar aklı sokar, ne kadar diyalog ve tartışma ortamını yakalarsanız en doğruyu, en güzelini ancak o zaman bulabilirsiniz” dedi.

“OYUMUZ YÜZDE 37”

Konferansa çok sayıda vatandaşın katılım sağladığını ifade eden İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, “Sayın Abdüllatif Şener gibi değerli bir ismi partimizde ağırladık, görüş, düşünce ve tecrübelerinden yararlandık. İYİ Partililerin yoğun ilgisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İYİ Parti Şişli olarak devamlı sahada olduklarını belirten Ahmet Ünal, “Sürekli esnaf gezisi yapıyoruz. Şişli’de elini sıkmadığımız esnaf kalmadı. Kanaat önderlerini, dernekleri, spor kulüplerini, okul aile birliklerini ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizde büyük teveccüh var. İYİ Parti olarak seçimlerde yüzde 37 oy alacağımızı öngörüyoruz. Çok yüksek oy alacağımızın iddiası da buradan geliyor” diye konuştu.

Konferans anlamında her hafta ilçe merkezlerinde eğitim maksatlı çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Ünal, “Sandık güvenliği ile ilgili mahalle başkanlıklarımızı oluşturduk. Şişli İYİ Parti olarak bin 500 müşahidimiz olacak” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER