Erdoğan seçim manifestosunu açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip, "Tarihin önünde, ecdadımızın huzurunda, şahitliğinde Allah’a and olsun ki davamızı 2023’e, 2053’e, 2071’e taşıyacağız" dedi.

Erdoğan seçim manifestosunu açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresi’nde seçim manifestosunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Bizim devletimiz Söğüt’te çadırlarda kuruldu"

Bu toprakları bize vatan yapan aziz milletim. 1071 Malazgirt Zaferi'nden bu yana bu topraklar bize yurt oldu. Bizim devletimiz Söğüt’te çadırlarda kuruldu. Dedem Osman Gazi'nin rüyası hakikat oldu.

"Bu yurdun namusunu işgalcilere çiğnetmeyen bizdik"

Çanakkale'de canını veren, düşmana geçit vermeyen bizdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Size ölmeyi emrediyorum' dediğinde siperlerinden ok gibi fırlayanlar bizdik. Bu yurdun namusunu işgalcilere çiğnetmeyen bizdik, toprakları sıksan şühedamızın fışkırdığı, türkümüzün okunduğu Türkiye'mizi aziz bildik.

"Mücadeleden bir adım geri durmadık"

Her darbede hapse düşen, zulüm gören, acı çeken biz olduk. Varlığımıza, birliğimize, dirliğimize, refahımıza, huzurumuza kastettiler. Yılmadık, yıkılmadık. Mücadeleden bir adım geri durmadık. Erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırdık.

Kimsenin önünde eğilmedik, diklenmeden dik durduk. Milletin milli iradesine pranga vurmak isteyenlerin küresel efendilerine de eyvallah etmedik.

"Davos'ta işgalcilere karşı 'one minute' dedik"

Başkalarının ilgisizliğine aldırmadan, kendi imkanlarımızla mazlumların sesi olduk. Zulme karşı merhametten, sömürüye karşı ortak çıkardan, kibre karşı kardeşlikten yana olduk. Mazlum Filistin halkının davasını her platformda savunduk. Davos'ta işgalcilere karşı 'one minute' dedik.

"Siz o gece ölümü öldürdünüz"

Bu ülkenin gördüğü en büyük ihaneti, yakın tarihin kaydettiği en cesur, en kahraman direnişle, milletimizle birlikte başarısızlığa uğrattık. Biz, 15 Temmuz gecesi çıplak elleriyle tankları durduranlarız. Sizleri kutluyorum, sizleri tebrik ediyorum, siz o gece ölümü öldürdünüz.

Cudi’de biz vardık, Gabar’da biz vardık, Besler Deresi’nde biz vardık. Gerektiğinde Kandil’de biz vardık. İnlerine girdik etkisiz hale getirdik.

"Emaneti şimdi biz muhafaza ediyoruz"

Daha önce merhum Menderes'e, merhum Özal'a, merhum Erbakan Hocamıza, merhum Türkeş'e, merhum Yazıcıoğlu'na, diğer milli ve yerli siyaset insanlarımıza verdiğiniz emaneti, şimdi biz muhafaza ediyoruz.

"AK Parti'nin hikayesi Türkiye'nin hikayesidir"

AK Parti'nin hamurunu milletimiz yoğurdu, siz yoğurdunuz, rotasını milletimiz çizdi. AK Parti'nin hikayesi Türkiye'nin hikayesidir. Bu hikayede dili dualı anaların istekleri var. Ailesinin helal lokmasını kazanan babaların çabası var.

Milli olmak, faize giden parayı yatırımlar ve sosyal yardımlar yoluyla millete aktarmak demektir. Yerli olmak Türkiye'yi 5 cente muhtaç halde IMF kapısında bekletmemek, savunma sanayinde dışa bağımlı olmamak demektir. Savunma sanayisinde dışa bağımlı olmamak demektir.

Devlet milletin emrine girdi. Bürokratik oligarşiye son verdik. Anayasal değişikliklerle sistemimizi demokratikleştirdik. Şimdi kurumsal dönüşümü tamamlama zamanıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER