Kılıçdaroğlu canlı yayına davet etmişti: Erdoğan'dan 'futbol' açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun canlı yayın daveti sorulması üzerine konuyu ‘futbol’a bağladı.

Kılıçdaroğlu canlı yayına davet etmişti: Erdoğan'dan 'futbol' açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın Kılıçaroğlu’nun canlı yayın daveti sorulunca verdiği kaçamak yanıt ise gözlerden kaçmadı.

Erdoğan, “Meclis’te gerçekleştirdiğiniz konuşmanızda Kılıçdaroğlu’na “Çık karşımıza. Hodri meydan. Aday ol.” dediniz. Fakat Kılıçdaroğlu, bir futbol tabiriyle topu karşı alana yıkmaya çalışıyor. Değişik bir stratejisi var. Sizi televizyonda tartışmaya davet ediyor. Kaçak mı güreşiyor acaba kendisi?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Böyle sağa sola topu atmakla işi kurtaramaz. Zira futbolu ondan çok çok iyi bilirim. O, bu işin çok acemisi. Kim kalede, kim orta sahada, kim geri dörtlüde veya kim forvette oynaması gerekir bunu bilmez. Lefter’i kaleci olarak tanıtan bir adamdan bir şey olmaz.”

Cevapta canlı yayın davetinin konusunun bile geçmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

'TÜRKİYE’DE HAMBURGERCİ DÜKKANLARI BİTMEDİ'

Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisini hedef alan Erdoğan, “Türkiye’de hamburgerci dükkanları filan bitmiş değil. Fakat yani bunu Kılıçdaroğlu’nun bizzat kendinden duymamış olsak ben bile “gerçekten böyle bir şey oldu mu” derdim. Ama maalesef kendinden dinledik; yani bir benzin istasyonuna uğramışlar, orada bir hamburgerci dükkanı görünce orada yemişler. Bunu bizzat kendisi söyleyince gerçekten ben de şok oldum. Yani böyle bir şey yapmış olsan bile söylemeye gerek yok. Bu da siyasetin ne kadar acemisi olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun TURKEN Vakfı’nın yaptırdığı gökdelenin önünde paylaştığı video hakkında ise şunları söyledi:

Yapılmakta olan Türken Foundation binasının karşısına geçip orada çekim yaptı. Buradan da aile kavramına yönelik bizim şu anda ileri sürdüğümüz teze, güya tersinden bir yaklaşımla sataştı; ‘Önce sen kendi ailenin, kızlarının, oğlunun buraya yapmış olduğu destekleri açıkla’ gibi bir yaklaşımın içerisine giriyor. Bu da hukuk bilmezliğin, aile kavramını tanımazlığın bu adamda ne kadar ileri olduğunu gösteriyor. Biz aile kavramını inşallah bu başörtüsü meselesiyle ilgili çalışmanın içerisine alacağız. Arkadaşlarımızla gerek ilgili kamu görevlileri gerek akademisyenlerle geniş bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı da arkadaşlarımız nihayete erdirdiler. En son dün akşam da bana sundular, gördük, baktık. Kısa zamanda bunu da kamuoyuna inşallah sunacağız. Tabii bu kadar açtığımız davalardan bundan tazminatları koparıyoruz. Şimdi bundan da yine tazminatı koparacağımıza inanıyorum. Türken Foundation, yine bundan şöyle bir miktar para alacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER