Milletimizin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz

İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, nişasta bazlı şekerde (NBŞ) gümrük vergisinin kaldırılarak ithalatın önünün açılmasını değerlendirdi.

Milletimizin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz

Nişasta bazlı şekerin insan sağlığına zararlı olduğu konusunda tüm tıp otoritelerinin hemfikir olduğuna işaret eden Ünal, “Halk sağlığını yakından ilgilendiren bir konuda jet hızıyla, yangından mal kaçırır gibi karar alınması son derece manidardır” dedi.
Ünal şunları söyledi:

“Bilindiği gibi hükümet, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan bir kararla nişasta bazlı şekerin ithalatında gümrük vergisini sıfırladı.
Şeker fabrikalarının özelleştirme adı altında bir bir satıldığı şu günlerde kamuoyunda ‘zehirli şeker’ olarak bilinen nişasta bazlı şekerin ithal edilmesinin önünü açmak son derece düşündürücüdür.

Bakanlar Kurulu Kararı'na göre bu yıl Bosna Hersek'ten 20 bin ton NBŞ ithal edilecek. Alpullu, Erzincan ve Kastamonu şeker fabrikalarının bir yıllık üretimine denk gelen NBŞ ithalatıyla, kısa süre önce NBŞ üretim kotasının düşürülmesi de anlamını yitirmiş oluyor.
Şeker fabrikalarımızı satışa çıkararak milyonlarca pancar üreticisini mağdur eden Hükümet, NBŞ ithalatının önünü açan bu kararla şeker lobisini sevindirmiştir.

Bu yanlış karardan bir an önce dönmeye çağırıyoruz. Hükümet, NBŞ lobisini değil milletimizi sevindirmeli ve şeker konusunda attığı bütün yanlış adımlara son vermelidir.
Sağlık, beceriksizliğe ve vizyonsuzluğa tahammülü olmayan bir alandır, İYİ Parti milletimizi ilgilendiren tüm konular gibi NBŞ konusunun da takipçisidir. Milletimizin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz.“

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER