Mutabakat sağlandı

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti ve MHP arasında yürütülen görüşmelere ilişkin olarak "Tam bir mutabakatla, bütün hususlar netliğe kavuşturuldu." açıklamasını yaptı.

Mutabakat sağlandı

BMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesinde bütün hususların netliğe kavuştuğunu belirterek, "26 maddelik kanun teklifini, AK Parti ve MHP'nin ortak imzasıyla, 21 Şubat günü TBMM Başkanlığına sunacağız." dedi. 

Komisyon olarak 9 toplantı yaptıklarını, görüşmelerin 22 saat 45 dakika sürdüğünü belirten Şentop, bu çalışmaların her aşamasında toplantılardan önce ve sonra gidişatla ilgili, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye bilgi verdiklerini söyledi. 

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, "Dolayısıyla onlar zaten konuya vakıftılar. Fakat çalışmaların sona ermesi üzerine onların bir bütün olarak çalışmaları görmesi, değerlendirmesi ve son noktayı koyması gerekiyordu. Bugünkü toplantı o mahiyette bir toplantıydı. Metinler üzerinde görüşme yapıldı ve tam bir mutabakatla bütün hususlar netliğe kavuşmak suretiyle bir karar verildi. İnşallah bir iki gün teknik düzenlemeler üzerinde çalıştıktan sonra bu hafta içinde metni, bir kanun teklifi olarak Meclis'e vereceğiz. Tam bir mütabakat olduğunun altını bir daha çizmek isterim." dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER