Çekim yasısı nedir, nasıl uygulanır

Çekim yasası, düşüncelerinle ve eylemlerinle hayatına olumlu veya olumsuz şeyleri çekebildiğini ileri sürer. Bu, her şeyin enerjiden oluştuğu, bu nedenle yaydığın enerji türünün sana geri döneceği teorisine dayanır.

Çekim yasısı nedir, nasıl uygulanır

Evrene ne istediğini söylemek için çekim yasasını kullanmaya hazırsan pozitif enerji gönderebilmen için pozitif bir düşünce yapısı oluşturarak başla. Ardından, hedeflerine yönelik harekete geç ve karşılaştığın aksiliklerle iyi bir tavırla yüzleş.

Pozitif bir Düşünce Yapısı Oluşturmak 
1
Hayallerinin gerçekleştiğini gözünde canlandır. Gözlerini kapat ve istediğin hayatı yaşadığını hayal et. Hayalindeki işi yaptığını, yeteneklerini gösterdiğini veya yeni arabanla gezdiğini hayal et. Niyetlerini kuvvetlendirmek ve onları gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşmak için bunu her gün yap.[1]
Her zaman başarılı olduğunu hayal et. Örneğin, sadece gündelik faaliyetlerinde bulunduğunu hayal etmekle kalma, iş yerinde terfi aldığını hayal et. Sadece işi almak değil, onda çok iyi olmak da istiyorsun.
 

2
Hayatında eksik olan şeylere değil, istediğin şeylere odaklan. Eski, bozuk arabanı düşünme. Bunun yerine, kendini yeni bir araba sürerken hayal et. Bu, kurtulmak istediklerinden ziyade hayatına getirmek istediklerine odaklanmayı sağlar. Bu, evrene iyi şeylerin olmasını beklediğin mesajını gönderir!

Bunun arkasındaki fikir, düşündüğün şeyin hayatında istediğin şey olduğudur. Yani, “Keşke sürekli bozulmayan bir arabam olsaydı.” diye düşünüyorsan hâlâ yenisine değil eski arabana odaklanıyorsun demektir.
Başka bir örnek olarak, “Umarım bu dönem başarısız olmam.” yerine “İyi bir not almak için çok çalışıyorum.” diye düşün.


3
Olumlu terimler kullanarak arzularını ifade et. Ne istediğini belirtmek için, “İşimi kaybetmek istemiyorum.” gibi olumsuz kelimelere dayanan ifadelerden kaçınmak önemlidir. Benzer şekilde, yanlış şeyi çekmekten kaçınmak için istediğin şeylerle ilgili kelimeleri ekle. Örneğin, “Kaybetmek istemiyorum.” cümlesi “kaybetmek” kelimesini gönderirken, “Kazanmak istiyorum.” cümlesi “kazanmak” kelimesini gönderir

İpucu: Çekim yasası, evrenin, kullandığın kelimelerin arkasındaki niyeti değil, kelimelerin kendisini kavradığını öne sürer. Bu, evrenin “borç yok” ifadesini “borç” olarak görebileceği anlamına geliyor.
 
4
Sahip oldukların için minnettarlığını ifade et. Hayatındaki iyi şeyleri takdir etmek hayatın hakkında daha iyi hissetmene yardımcı olur ve bu da olumlu düşünce yapısını destekler. Minnettar olduğun şeyleri sesli bir şekilde belirt veya bir minnet günlüğüne yaz. Ek olarak, insanlara hayatına kattıkları güzel şeyler için teşekkür et.[4]
Örneğin, her sabah yataktan kalkmadan önce minnettar olduğun 3 şeyi yaz. Bu, güne iyi bir ruh hâli içinde başlamana yardımcı olur.


5
Stres seviyeni düşürmek için günde en az 5 dakika meditasyon yap. Stres hayatın normal bir parçasıdır, ancak fazlası bunaltabilir. Hem zihnini hem de bedenini rahatlatacak kısa bir meditasyon ile günlük stresinden kurtul. Basit bir meditasyon için rahat bir pozisyonda otur ve gözlerini kapat. Nefesine odaklanarak düşüncelerinin gelip gitmesine izin ver.[5]
Rehberli meditasyonları internetten veya Calm, Headspace veya Insight Timer gibi bir uygulamadan bulabilirsin.

Meditasyon ayrıca duygusal durumunun daha fazla farkına varmana yardımcı olabilir ki bu da duygularını daha etkili bir şekilde düzenlemene yardımcı olur.
Etkili bir şekilde meditasyon yapmak pratik gerektirir. Günlük olarak meditasyon yapmayı bir hedef hâline getir.


6
Endişelerini, işlerin nasıl yolunda gidebileceğine dair düşüncelerle değiştir. Endişe, kaçınmaya çalıştığın şeyi evrene göndermene yol açabilir.[6] Endişeler ortaya çıktığında, bunların ne kadar olası olduğunu sorgulayarak onlara meydan oku. Sonra, geçmişte endişeli olduğunda neler olduğunu düşün. Ardından, endişeli düşüncelerinin gerçekleşmesi durumunda en kötü senaryonun ne kadar kötü olacağını düşün. Uzun vadede bunun o kadar da büyük bir sorun olmadığını fark edeceksin.


Örneğin, bir sunum sırasında rezil olacağından endişeleniyorsun diyelim. Bunun olma olasılığı nedir? Bu daha önce oldu mu? Eğer işleri batırsan bu gerçekten sorun olur muydu? Bunu bir yıl sonra hâlâ düşünür müydün? Muhtemelen endişenin gerçekten önemli olmadığını anlayacaksın.
5, 10 yıl sonra hayatının nasıl olacağını düşünmenin de faydası olabilir. Endişelendiğin şeyin o zaman hiç önemi olacak mı? Muhtemelen hayır. Örneğin, bir sınavda başarısız olma konusunda endişeleniyor olabilirsin ancak muhtemelen 5 yıl sonra sınavı hatırlamayacaksın bile.
İpucu: Eğer endişelenmene engel olamıyorsan endişeli düşüncelerini bir günlüğe yaz. Sonra, düşünceleri zihninden uzaklaştırmak için günlüğü kaldır.


7
Nasıl pozitif kalacağını öğrenmek için kendine zaman ver çünkü bu zor olabilir. İlk başta, düşüncelerini pozitif tutman zor olacaktır. Olumsuz düşüncelerin geri dönmesi doğaldır. Ancak, olumsuz düşüncelerle kasıtlı olarak yüzleşerek olumluya odaklanmana yardımcı olabilirsin. Varlıklarını kabul et, onları salıver ve sonra olumlu bir şeyle değiştir. Pratik yaparak zamanla daha pozitif olabilirsin.


Örneğin, kendini, "Çok sıkı çalışmaya devam ediyorum ama yerimde sayıyor gibiyim." diye düşünürken yakalayabilirsin. Bir an için dur ve neden bu düşünceye sahip olduğunu düşün. Sonra, bu hedefe yönelik çalışırken deneyimlediğin, yeni şeyler öğrenmek veya yeni deneyimler yaşamak gibi olumlu şeyleri listele. Son olarak, durumun olumlu tarafını görmeyi seç. Kendine, "Zamanla daha iyi oluyorum ve ilerlememden gurur duyuyorum." diyebilirsin.
Bir süre sonra, bilinçli düzeyde sahip olmayı seçtiğin olumlu düşünceler bilinçaltı zihninin bir parçası olacak ve pozitif düşünme senin için daha otomatik hâle gelecektir. 

 kaynak: wikohow

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2022, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER