FDA migren ilacına onay verdi

Dünyadaki en yaygın üçüncü hastalık olan migreni önlemek üzere üretilen ilk ilaç FDA (Food and Drug Administration – Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi) tarafından onaylandı.

FDA migren ilacına onay verdi

Dünyadaki en yaygın üçüncü hastalık olan migreni önlemek üzere üretilen ilk ilaç FDA (Food and Drug Administration – Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi) tarafından onaylandı. Dünyadaki her yedi kişiden birinin muzdarip olduğu rahatsızlığın tedavisinde yeni bir dönem başladı.

Eczahanehaber.com’un haberine göre, Amgen ve Novartis tarafından üretilen bu ilaç insülin kalemine benzer bir aletle ayda bir yapılan enjeksiyondan oluşuyor. Yeni ilaç, tüm migren ataklarını önlemiyor, fakat daha hafif geçmesini sağlıyor, migrenin görülme sıklığını yüzde 50 ve daha fazla oranda azaltıyor.

Şimdiye dek migreni önlemek için kullanılan ilaçlar yüksek kan basıncı gibi hastalıkları tedavi etmek için tasarlanmıştı. Çok etkili değillerdi ve geçici bir iyileşme sağlıyor, genellikle katlanılamaz yan etkileri oluyordu. Klinik çalışmalarda yeni ilaçları alan kişiler daha az yan etki bildirdiler. Uzun dönem kullanım ve kronik hastalığı olanlar için yan etkiler halen tespit edilme aşamasında.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER