Koronavirüsten 190 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı’nın 17 Aralık’a ilişkin koronavirüs verilerini paylaştı

Koronavirüsten 190 kişi   hayatını kaybetti

göre; son 24 saat içerisinde yapılan 354 bin 857 testten 18 bin 141’i pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 190 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 24 bin 245 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hatırlatma dozu Türkiye’de erken uygulanmaya başladı ve ani vaka artışları yaşanmadı. Bu doz, aşıların yeni varyantlara karşı etkisini de artırıyor. Belirlenen aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçen vatandaşlarımızın hatırlatma dozunu yaptırmasını ısrarla öneriyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 85.6 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 58.5 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 82.4 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 80.1 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 74.8 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“Hatırlatma dozu Türkiye’de erken uygulanmaya başladı ve ani vaka artışları yaşanmadı. Bu doz, aşıların yeni varyantlara karşı etkisini de artırıyor. Belirlenen aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçen vatandaşlarımızın hatırlatma dozunu yaptırmasını ısrarla öneriyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2021, 21:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER