Sağlık sisteminde Türkiye listenin başında

Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan'a hareketi öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Sağlık sisteminde Türkiye listenin başında

Hekimlerin bayramını tebrik ederek konuşmasına başlayan Yıldırım, Tükiye'de sağlıkta 15 yılda çok büyük değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi.

Yıldırım, "Değişim ve dönüşüm sonucu dünya sağlık sisteminde Türkiye listenin başına oturdu. Bütün dünyada çeşitli ülkelerde, gelişmiş ülkeler de dahil sağlıkla ilgili gelecek beklentileri sorulduğunda birçok ülkede karamsar bir beklenti varken. Türkiye’de vatandaşlarımızın yüzde 97’si Türkiye’nin sağlık sistemine çok güvendiklerini, hiçbir endişeleri olmadığını beyan etmektedir. Bu da sağlıkta Türkiye’nin ne kadar büyük bir değişimi, gelişimi ortaya koyduğunu açıkça göstermektedir" dedi.

Hekimliğin kutsal bir görev olduğunu dile getiren Yıldırım, "Hekimlik kutsal bir görevdir. Hekimlerimizin birçok zor şartlarda görev yaparken saldırıya uğraması asla ve asla tasvip edebileceğimiz bir şey değildir. Dolayısıyla insanlara sağlık hizmeti verirken onları iyileştirmeye çalışırken kendilerinin problem yaşaması büyük çelişkidir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Kardeş ülke Azerbaycan’da Nizami Gencevi Uluslararsı Merkezi’nce düzenlenen “Bakü Küresel Forumu”na katılmak üzere biraz sonra yurttan ayrılacağız. Nizami Genceri 13. Yüzyılda yaşamış Azeri Türk bilim adamı, düşünür, büyük ir şairdir. Nizami Genceivi hamsesi olan önemli şairlerden biridir. Mevlana Celaleddin-i Rumi, Ali Şir Nevai gibi birçok büyük düşünüre ilham kaynağı olmuş bir şahsiyettir.

“Devlet başkanlarıyla ikili görüşme imkanlarımız olacak”

Bu küresel forum çerçevesinde Bakü’de gerek devlet başkanı Sayın Aliyev, gerek Başbakan, Meclis Başkanı ile de ikili görüşme imkanlarımız olacak. Ayrıca bu foruma katılan çeşitli ülkelerden gelen devlet başkanlarıyla da ikili görüşlüme fırsatımız olacak.

“Bölgesel farklılıklar, adaletsizlikler ele alınacak”

Forumun açılışında ve panelde bir konuşma gerçekleştireceğiz. Bu senekli tema, “Büyük Güçler ve Diğerleri.” Bölgesel farklılıkların, adaletsizliklerin ele alınacağı bir toplantı. Bugün bölgemizde ve dünyanın birçok yerinde yaşanan karışıklıkların bir anlamda sebepleri. Bunlara yönelik küresel toplumun yapması gerekli işleri, atılması gereken adımları ele alacağız.

“Türkiye-Azerbaycan bir millet, iki devlettir”

Bölgemizdeki gelişmeleri de şüphesiz değerlendirme şansımız olacak. Türkiye-Azerbaycan bir millet iki devlettir. Özellikle son yıllarda bölgede gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri, Kafkasların ve Osta Asya’nın güvenliği ve geleceği açısından hayati öneme sahip. Bu toplantı vesilesiyle ilk defa ihdas edilen Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, İran Dışişleri Bakanları Dışişleri Bakanımızın da katılımıyla Bakü’de bir araya gelecekler. Bölgesel konuları değerlendirme fırsatı bulacaklar.

“Bölgesel işbirliğini Orta Asya’ya da yaymak istiyoruz”

Özellikle Orta Asya’ya yönelik Kafkaslarda gerçekleştirdiğimiz bölgesel işbirliğini Orta Asya’ya da yaymak istiyoruz. Bu anlamda 3’lü, 4’lü dışişleri düzeyinde mekanizmalar oluşturarak bu çalışmaları başlatmış bulunuyoruz.

“Orta Asya’nın güvenliğine yönelik konuları da ele alacağız”

Günümüzün önemli konularından biri tabii terör ve güvenlik konuları. Bunları da gerek Türkiye’nin güneyinde, Suriye’de Irak’ta yaşanan güvenlik sorunları, terörle mücadele olmak üzere aynı şekilde Kafkasların, Orta Asya’nın güvenliğine yönelik konuları da kapsamlı olarak ele alma imkanımız olacak. Ayrıca, “Bir Yol Bir Kuşak Projesi” kapsamında Uzak Doğu’dan Avrupa’ya uzanan orta koridor başta olmak üzere tarihi İpek Yolu’nun yeniden hayata geçirilmesi konusunda da değerlendirmelerde bulunma fırsatı olacaktır. Ziyaretimizin ülkemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum.

"CHP'nin Boş işleri bırakıp faydalı söylemlere geçmesinde fayda var"

Seçim güvenliği ülkenin vatandaşların iradesinin sandığa yansıması için olmazsa olmaz bir düzenlemedir. Hatırlayın 7 Haziran seçimlerinde maalesef Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü vatandaşlarımızın iradesinin özgürce sandığa yansımasına engel oldular. Bu bakımdan CHP'nin boykot, grev bu tip söylemleri zaman zaman oluyor. Herhalde gençliklerden kalma alışkanlıklarını siyasette de tekrar ediyorlar. Ana muhalefet partisi iktidar alternatifi ise boş işleri bırakıp faydalı söylemlere geçmesinde fayda var.

"Pazartesi çalışma günü değil mi?"

Gruplar gkendi aralarında anlaştılar. Hangi takvimde çalışacaklarına karar verdiler. Pazartesi çalışıldı.Geçen hafta CHP'nin tüzük kurultayı nedeniyle onlara bir imkan tanındı. Pazartesi çalışma günü değil mi? İcap ederse 7 gün çalışılabilir.

"Türkiye-ABD ilişkileri kişilere bağlı değildir"

ABD Başkanı'nın kararını değerlendirmemiz gereksiz. Türkiye-ABD ilişkileri kişilere bağlı değildir. Kim gelirse gelsin Türkiye'nin duruşu nettir. Gelen vatandaşın Türkiye hakkında ne düşündüğünün de bizim açımızdan bir önemi yoktur. Türkiye'nin kim gelirse gelsin duruşu bellidir, nettir. Gelen bakanın Türkiye hakkında ne düşündüğünün de bizim için çok fazla önemi yoktur. Ümit ederim daha sağlıklı bir ilişki bundan sonra geliştirilebilir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'nın şeker fabrikaları ile ilgili sözleri

(Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba) Sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti. Bizim bir yandan sektörü serbestleştirirken tekrar başka bir kurumun ona talip olması değil. Onun kastettiği kooperatifler olarak da bu özelleştirmede alabiliriz şeklinde. Yani Pancar Ekicileri Kooperatifleri pekala bu fabrikaları almak için teklif verebilirler. Kastedilen bu. Yoksa kamu niteliği taşıyan Tarım Kredi Kooperatiflerinin böyle bir faaliyet içerisinde olması söz konusu değil.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER