TBMM Başkanı Mustafa Şentop, COVİD-19 aşısı oldu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ankara Şehir Hastanesi’nde COVİD-19 aşısı oldu, tüm vatandaşlara da aşıyı tavsiye etti. Şentop, bugüne kadar 142 milletvekilinin COVİD-19 testinin pozitif olduğunu açıkladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, COVİD-19 aşısı oldu

 Şentop aşı sonrasında yaptığı açıklamada “Az önce aşı oldum, aşıdan sonra doktorlarımız tavsiyesi, en az 15 dakika kadar hastanede beklemek faydalı olur, ani bazı etkiler olabilir, kontrol etmek bakımından bütün aşı olan herkese tavsiye ediyorum, doktorlarımızın ikazlarına riayet etsinler” dedi.

Şentop, “Türkiye hızlı bir şekilde aşılama kampanyasını sürdürüyor. Çok kısa bir zaman içinde ikinci tertip aşı gelecek ve planlanan şekilde mümkün olduğu kadar fazla vatandaşı aşılayarak salgını kontrol altına almaya gayret edeceğiz. Ben herkese aşıyı tavsiye ediyorum.  Yapılan çalışmalar, aşının faydalı olduğunu gösteriyor. Hem şahsın korunması açısından önemli hem yakınlarımızı korumak bakımından aşılanma önemli. Sağlık Bakanlığı’mızın belirlediği takvim çerçevesinde bütün vatandaşlarımız aşı olmalıdır” diye konuştu.  

MİLLETVEKİLLERİNİN YÜZDE 24.3’Ü POZİTİF

Şentop, milletvekillerinin aşılanma takvimi üzerine gelen soruya şu yanıtı verdi: 

“Milletvekillerimiz ile programlaması var Sağlık Bakanlığımızın. Yeni tertip aşılar geldikten sonra belki daha net takvim ortaya çıkar. Milletvekilleri arasından Türkiye’deki genel salgına oranla, 10 katına yakın hastalanma durumu var. Türkiye’deki genelinde toplam vaka sayısı aşağı yukarı nüfusumuzun yüzde 2.89’una tekabül ediyor. Meclis’te 584 milletvekili var. Bize gelen bilgilere göre 142 milletvekilinde vaka tespiti yapılmış. Bu arkadaşlarımızın önemli kısmı hafif geçirdi ama ağır geçirenleri siz de takip ediyorsunuz. Bunun milletvekilleri içinde oranı bakarsak yüzde 24.3. Hem Meclis’te yoğun ve yakın çalışma mecburiyetinde arkadaşlarımız hem seçim bölgesinde çalışmalar yürütüyorlar. Oradan almış oldukları virüsü diğer milletvekillerine taşıma ihtimali var. Bu tablo oranlar dikkate alındığında, önümüzdeki hafta da çalışmalar başlayacak, aşılanması gerekenler arasında olması gerektiklerini düşünüyorum. Biz önlemler almıştı, devam ettireceğiz."

Meclis personelinin aşılamadaki önceliği hakkındaki soruya Şentop, “Bizim düşüncemiz; milletvekilleriyle, özellikle Genel Kurul çalışmalarıyla yakın irtibat halinde olan personel içinde aynı şekilde öncelik durumu olmasında fayda var diye düşünüyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2021, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER