Sarı Gömlekliler

Dünyanın yeni bir şeylere ne kadar aç olduğunu bir kez daha anladık artık. 

Dünyayı iki kutup arasında sıkıştıran, soğuk savaş dönemlerinin akıl dışı ve ilkel dayatmaları 1960 lı yılların üniversiteli kuşağının karşı duruşu sonucu,yeni fikirlerin ve akımların  doğmasına yol açmıştı..

Son yirmi senedir, toplumları sindiren,korkutan ve dönüştüren ,kıtalar arası nüfuz  ve hakimiyet savaşları verilmekte bazen ise vekaletler üzerinden barbarlaştırılmiş mobil guruplar eliyle sürdürülmektedir..

Dünyada son yıllara damga vuran sığ,popülist  politikacı tipi ile onların gölgesinden çık(a)mayan aydın ve entelektüellerin, günün aktüalitesinden çık(a)madıkları ,bilakis; öyle kalmaktan dolayı hoşnut olduklarına dair her kesimde sancılı ve kaygılı  bir düşünce oluştu..
 Uzun zamandır çıkar bataklığında debelenen kesimler,umudun ve yeni arayışların önünü el birliğiyle kesmekte..

Dünyanın bu kadar unursamaz adamların elinde oyuncak olması, bilişim ve teknoloji çağının her gün bir zirveden diğerine durmaksızın koşuşturması,bir yandan insanlığa nefes aldırmazken; bu gelişmelerin doğurduğu olayların sağlıklı hazmedilme süresi kısa tutularak bir krize ve insanın soluklanmak için,bir yerlerden tutunma refleksini ayağa kaldırmıştır. 

Çevre felâketi, aşınmış sınırlar, göçler, açlık, işsizlik, sosyal adaletsizlik,hukuksuzluk, yüksek enflasyon, enerji ve su endişeleri, dünya nüfusunun  sessiz duran büyük  kesiminin her gün yaşadıkları bir sorun olarak durmakta. 

Bu olumsuzluğa karşı insanların milliyet,din ve ideolojik duruşları fark etmeksizin, bir karşı duruş geliştirmeleri mutlaka şart idi.

1789 ihtilali ne idiyse ,bu gün için  her ne kadar bir manifestoları olmasa da, Paris'te yaşananlar(sarı gömlekliler) o.! 
En azından zihinlerde,bilinçte bir ihtilalin kıvılcımı olacak,beynimizde ki "Bastillie"in kapıları kırılacaktır,diye düşünüyorum. 

insanların, yöneten yönetilenler olmasından bahisle incelendiğinde çok haklı ve yerinde bir başkaldırı olduğu hakkında kanaat oluşmakta. 

Gönül isterdi ki; günümüz  dünyasına yeniden  örnek olması açısından, sömürü ve emperyalizme karşı milli bağımsızlık savaşı vermiş  ve onu da kazanmış olan bir ulusun çocukları olarak başını biz çekseydik..
Bu temenni ,içimizde bir ukde olsa da..
Hasılı, insanlık adına bu onurlu hareketi alkışlıyoruz...

YORUM EKLE