Avrupa Ritmik Cimnastik Şampiyonluğu aldılar

Türkiye Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı, '3 çember 2 labut' aletinde, Ukrayna'da düzenlenen Avrupa Ritmik Cimnastik Şampiyonası’nda şampiyonluk elde etti. Türkiye bu kategoride ilk şampiyonluğunu aldı.

Avrupa Ritmik Cimnastik Şampiyonluğu aldılar


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK), Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar’dan oluşan Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı'nın, Ukrayna’nın başkenti Kiev'de düzenlenen Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda ‘3 çember 2 labut’ aletinde şampiyonluğu elde ettiğini duyurdu. TMOK, bu başarının Türkiye cimnastik tarihinde bir ilk olduğunu belirtti. 

Milli takımın birinci olduğu yarışmada, Ukrayna takımı 2. ve Azerbaycan takımı 3. oldu. 

BAKAN KASAPOĞLU: ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ ADINA VAROLUN

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sporcuları arayarak tebrik etti. Türkiye Cimnastik Federasyon Başkanı Suat Çelen, sosyal medya hesabından sporcuların Bakan Kasapoğlu ile konuştuğu anları paylaştı. Kasapoğlu, "Yolunuz açık olsun, her zaman sizinleyiz, iyi ki varsınız. Ülkemiz ve milletimiz adına varolun" dedi. 

ÇELEN: İNANINCA HER ŞEY OLUYOR

Federasyon Başkanı Çelen, "Finale kalmanın hayal olduğu bir branşta olimpiyat kotası almış ülkeleri geride bırakarak Avrupa şampiyonu olmak bizi umutlandırdı. İnanınca her şey oluyor. 2021 Avrupa Şampiyonasında Olimpiyat için umutlarımız arttı.Bu başarıda çok çok emek var.Herkese sonsuz teşekkürler" ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2020, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER